NASA опублікувало унікальне фото сонячного затемнення з Юпітера
NASA опублікувало унікальне фото сонячного затемнення з Юпітера

NASA опублікувало унікальне фото сонячного затемнення з Юпітера

NASA опублікувало зображення, що демонструють, як виглядає сонячне затемнення на Юпітері з його орбіти. Ілюстрації створені на основі знімків, зроблених космічним зондом Juno 12 вересня.

Фото з'явилося на офіційному сайті NASA.

Чорна пляма на поверхні Юпітера - це тінь його супутника Іо в момент проходження між планетою і Сонцем. Картина зовсім не схожа на фотографії сонячного затемнення на Землі. Річ у тім, що для земного спостерігача Місяць має ті ж видимі розміри, що і Сонце, тому під час затемнення тінь Місяця на поверхні нашої планети має розпливчасті обриси. А при спостереженні з Юпітера супутник Іо має видимий розмір в 4 рази більший, ніж Сонце, тому добре блокує світило і тінь виходить виразною.

Затемненням називають астрономічне явище, під час якого одне небесне тіло закриває інше. Так, місячне затемнення відбувається, коли Місяць потрапляє в конус тіні, що відкидається Землею, а сонячне — коли супутник Землі опиняється між нею і Сонцем і загороджує його. Астрологи впевнені: ці астрологічні явища здійснюють серйозний вплив на життя на нашій планеті.

Відео Космічний апарат зробив найближчі кадри Сонця

Створений NASA і Європейським космічним агентством апарат уперше наблизився до Сонця і зробив вражаючі кадри. Він перебуває на відстані 77 мільйонів кілометрів од сонячної поверхні і за 134 мільйони кілометрів від Землі. На те, аби знімки дійшли до нашої планети, знадобиться майже тиждень. Вчені кажуть - це найближчі з коли-небудь зроблених зображень Сонця, і обіцяють оприлюднити їх наступного місяця.

Космічний апарат зробив найближчі кадри Сонця
Джерело матеріала
loader
loader