Пожежі на Луганщині: кількість загиблих росте (ФОТО/ВІДЕО)
Пожежі на Луганщині: кількість загиблих росте (ФОТО/ВІДЕО)

Пожежі на Луганщині: кількість загиблих росте (ФОТО/ВІДЕО)

Рятувальники продовжують ліквідацію понад 30 пожеж на території Луганської області. Про це йдеться на сайті У ДСНС України.

Станом на вечір 1 жовтня найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапив 31 населений пункт.

Нині рятувальники продовжують гасити пожежі між селами Піщане, Нижньотепле, Артема (Станично-Луганський район). Там горить понад 20 га очерету та сухої рослинності. За даними лісгоспів вогонь охопив близько 11 тис. га поблизу Трьохізбенки (Новоайдарський район) та поширився до Сєверодонецька.

Пожежі на Луганщині: кількість загиблих росте (ФОТО/ВІДЕО) - Фото 1

Відомо, що 120 осіб довелося евакуювати у тому числі із: сіл Муратове - 35 осіб (розміщено в смт Новоайдар у школі та лікарні), Воронове - 40, Сиротине - 25, Осколонівка – 20 (евакуйовані із трьох сіл розміщено в м. Сєверодонецьк).

Майже 200 га лісу горить поблизу с. Вільхове (Станично-Луганський район). Поблизу с. Болотене (Станично-Луганський район) вогнем охоплено 6 га очерету та сухої рослинності, у результаті пожежі пошкоджено 4 будинки (1 житловий, 3 нежилих).

Поблизу сіл Лобочеве, Геєвка (Станично-Луганський район) сталася лісова пожежа на площі 300 га. Між с. Чмирівка та Запорізьке (Старобільського району) сталося загоряння лісової підстилки на площі близько 40 га.

Пожежа, яка виникла на околиці с. Смолянинове Новоайдарського району розповсюджується у напрямку с. Олександрівка та с. Гаврилівка, загроза розповсюдження пожежі у напрямку с. Смолянинове відсутня.

Пожежі на Луганщині: кількість загиблих росте (ФОТО/ВІДЕО) - Фото 2

За попередніми оцінками орієнтовна площа охоплена вогнем понад 11 тис. гектарів. Внаслідок пожеж загинуло 9 осіб, (з них 1 працівник лісгоспу) та госпіталізовано 14 осіб.

За оперативними даними вогнем пошкоджено понад 250 будівель.

Роботи проводяться у цілодобовому режимі.

Джерело матеріала
loader
loader