Нова суїцидальна онлайн-гра набирає популярності і загрожує дітям
Нова суїцидальна онлайн-гра набирає популярності і загрожує дітям

Нова суїцидальна онлайн-гра набирає популярності і загрожує дітям

В Італії школяр наклав на себе руки після участі в новій небезпечній онлайн-грі, яка схожа на відому гру "Синій кит".

Такого висновку дійшли місцеві поліцейські, що займаються розслідуванням, інформує Daily Mail 1 жовтня.

Зазначається, що гра починається з того моменту, як хтось додає Галіндо в чат. За версією слідчих, мова йде про вигаданого персонажа на ім'я Джонатан Галіндо – загадкову фігуру, яка виглядає як людиноподібний собака і носить темний капюшон.

Цей персонаж, який потрапив в листування, починає видавати прості завдання на кшталт "прокинутися серед ночі" або "подивитися страшний фільм". Накази стають все небезпечнішими, а в фіналі гравцеві необхідно піддати себе смертельній небезпеці або зовсім вчинити самогубство.

Зазначається, що загиблий 11-річний хлопчик залишив передсмертну записку. У ній він зізнався в любові до батьків і написав, що "повинен слідувати за чорним чоловіком в капюшоні".

Раніше у польському місті Познань затримали24-річного українця, який через Мережу пропонував дітям приєднатися до суїцидальної гри "Синій кит". Співробітники Департаменту боротьби з кіберзлочинністю підозрюють, що чоловік закликав неповнолітніх до каліцтв та самогубства. 

Нагадаємо, що"групи смерті"– це спільноти, зосереджені переважно у мережі Вконтакте, розраховані на підлітків. Починається все з того, що їхні адміністратори дають учасникам груп травматичні "завдання" – наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, відзнявши усе це на відео. Кінцевою метою "гри" є доведення дитини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру. Вперше про "групи смерті" на кшталт спільнот "Синий кит", "Тихий дом", "Разбуди меня в 4:20" заговорили ще у травні 2017 року в Росії. 

Відео Смертельний “синій кит”: у Запоріжжі нацгвардієць врятував життя 18-річної дівчини

Нещодавно на Дніпровській ГЕС боєць національної гвардії врятував дівчину від смерті. Вона саме збиралась стрибнути у воду, адже це було останнім завданням у смертельній грі "Синій кит". Напередодні дівчина пішла з дому. Вже два дні її намагались знайти запорізькі правоохоронці. Та про те, що донька втягнута в смертельну інтернет-гру, мама дізналась лише тоді, коли дитина зникла. Зараз з дівчиною уже працюють психологи. А рятівник зовсім не вважає себе героєм, каже просто виконав свій професійний і громадянський обов’язок. 

Смертельний “синій кит”: у Запоріжжі нацгвардієць врятував життя 18-річної дівчини

  •  
Джерело матеріала
loader
loader