У Бельгії з'явилася ще одна принцеса: позашлюбна дочка екс-короля Альберта ІІ відстояла право на титул
У Бельгії з'явилася ще одна принцеса: позашлюбна дочка екс-короля Альберта ІІ відстояла право на титул

У Бельгії з'явилася ще одна принцеса: позашлюбна дочка екс-короля Альберта ІІ відстояла право на титул

Боель може носити прізвище її біологічного батька \ instagram.com/delphine_boel

Відповідне рішення ухвалив Апеляційний суд Брюсселя, повідомляє 112.ua з посиланням на De Standaard.

"Ми втомилися, але задоволені. Ми боролися за її права сім років", - сказав адвокат Ален де Йонге.

Апеляційний суд постановив, що Боель може носити прізвище її біологічного батька, і називатися Дельфін фон Саксен-Кобургською. Це також дає їй благородний титул "принцеси Бельгії", а звертатися до неї тепер повинні "Ваша Королівська Високість". Королівський титул і прізвище також поширюються і на її дітей - Жозефіну і Оскара.

У рішенні суду також говориться, що король Альберт повинен сплатити судові витрати, які в даний час склали 9 351 євро.

Нова принцеса державних дотацій не отримає. Її зведений брат і сестра Астрід і Лоран як і раніше мають на це право, це було законодавчо відрегульовано сім років тому.

Принцеса Дельфіна також може претендувати на частину спадщини як дочка Альберта II. Хоча шлюбний контракт колишнього глави держави кілька років тому був переглянутий - після його смерті найбільше його майна перейде до королеви Паоли.

Як Дельфіна Боель відстоювала право на титул

Юридична тяжба почалася в 2013 році, коли Дельфіна Боель звернулася до суду у сімейних справах, щоб оскаржити юридичне батьківство Жака Боеля і, на другому етапі, домогтися визнання батьківства Альберта II. Вона багато років говорила, що колишній монарх - її біологічний батько. Жак Боель не заперечував проти визнання свого законного батьківства і пройшов тест ДНК, щоб показати, що він не був біологічним батьком.

Наприкінці березня 2017 року Брюссельський суд у сімейних справах визнав позов Дельфіни Боель прийнятним, але необґрунтованим. Суд постановив, що між законним батьком Жаком Болем і дочкою, яка поводилася і представлялася такою протягом багатьох років, існували сімейні відносини. Дельфіна Боель подала апеляцію, і Апеляційний суд постановив, що Жак Боель не був законним батьком Дельфіни Боель, і що Альберт II повинен був пройти аналіз ДНК.

Дельфіна Боель зажадала "тих же привілеїв, титулів, що і у її двох братів і її сестри" після того, як король Альберт II визнав через свого повіреного на початку цього року, що він дійсно є біологічним батьком Боель.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: УНІАН

Джерело матеріала
loader
loader