Шмигаль повідомив, коли відновить роботу КПВВ "Станиця Луганська"
Шмигаль повідомив, коли відновить роботу КПВВ "Станиця Луганська"

Шмигаль повідомив, коли відновить роботу КПВВ "Станиця Луганська"

КПВВ "Станиця Луганська", який постраждав внаслідок масштабних пожеж у Луганській області, може відновити роботу за добу, значних втрат інфраструктури там немає.

Про це заявив прем'єрміністр України Денис Шмигаль під час брифінгу в рамках візиту на Луганщину.

"Наразі на КПВВ "Станиця Луганська" постраждав один модуль, він вигорів, решту вдалося відстояти. Там значних втрат інфраструктури немає, тому як тільки буде змога, зникне задимлення, буквально до доби часу можна буде відновити. Важливо, щоб там припинилося задимлення, за добу сполучення може бути відновлено", - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж, які забрали життя 11 осіб. За даними рятувальників, вогонь пройшов уже понад 13 тисяч гектарів. Найгірше нині поблизу лінії розмежування, а тому КПВВ "Станиця Луганська" тимчасово призупинив роботу. Там боротьбу з вогнем ускладнюють постійні вибухи. Впродовж трьох років, від 2014 до 2016 року, цю територію дуже щільно обстрілювали російські окупанти. Як наслідок, там залишилась велика кількість боєприпасів, що не розірвалися і почали детонувати від високої температури.

Сьогодні, 2 жовтня, на території Луганської області триває гасіння пожеж. За даними ДСНС, найбільш складна ситуація склалася від Станиці Луганської до Сєверодонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 32 населених пунктів.

Відео Масштабні пожежі у Луганській області: які є прогнози щодо ситуації

У Луганській області пожежі дійшли до міста Сєверодонецьк. Якщо зранку на території Станично-Луганського, Новоайдарського та Сєверодонецького районів було 5 основних осередків, то зараз їх уже 8. Які прогнози щодо ситуації з пожежами – у прямому включенні.

Масштабні пожежі у Луганській області: які є прогнози щодо ситуації
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader