"Брехня і маніпуляція": у Повітряних cилах ЗСУ спростували версію Кучера щодо авіакатастрофи Ан-26
"Брехня і маніпуляція": у Повітряних cилах ЗСУ спростували версію Кучера щодо авіакатастрофи Ан-26

"Брехня і маніпуляція": у Повітряних cилах ЗСУ спростували версію Кучера щодо авіакатастрофи Ан-26

Командування Повітряних Сил ЗСУ жорстко відреагувало і назвало ганебними звинувачення голови Харківської ОДА Олексія Кучера про те, що літак із сином командувача Повітряними силами ЗСУСергія Дроздова нібито отримав пріоритетпосадки перед літаком Ан-26. 

Про це повідомляє пресслужба командування Повітряних Сил ЗСУ у Facebook. 

"Хоч на ефір пан Кучер не прийшов, у прямому включені він ганебно перейшов на особистості та дорікнув командувачу Повітряних сил, начебто літаку, на якому перебував його (Сергія Дроздова - ред.) син, дали пріоритет при посадці. Мовляв ця хвилина могла вплинути на успішну посадку Ан-26Ш. Брехня і маніпуляція!", - йдеться в повідомленні. 

У командуванні додали, що "експерт з керівництва польотами військової авіації" Олексій Кучер одразу зробив свої упереджені висновки, навіть попри виважену і чітку позицію Голови державної слідчої комісії Олега Уруського". 

"Абсурдність тверджень цього чиновника підтвердили усі гості студії Шустера (на програмі "Свобода Слова з Савіком Шустером - ред.)... Що це, політичний піар, чиєсь замовлення, хто зна? Мораллю зрештою тут і не пахне... пан Кучер у Харкові одіозна фігура", - йдеться в заяві. 

У командуванні закликали не піддаватись на маніпуляції, і користуватись даними з достовірних джерел. Сам командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-полковник Сергій Дроздов заявив, що ніякої вказівки керівнику польотів не робив. 

Нагадаємо:

  • 25 вересня біля міста Чугуїв, щоу Харківській області, впав військовий літак Ан-26. В авіатрощі загинули 26 людей. З них 25 загинули на місці і один – від опіків, несумісних із життям, у лікарні. З 27 офіцерів та курсантів, що були на облавку, вижив лише один. 
  • Також Дроздов зазначив, що пріоритет віддається літаку з поломками, якщо є запит на екстрену посадку, а їх з борту Ан-26 не було.
  • Слідство наразі розглядає чотири версії авіатрощі: технічна несправність, помилка екіпажу, помилка керівництва польотами та неналежна підготовка літака. Можливість теракту чи диверсії вважають малоймовірними, але також не відкидають. 
  • 30 вересня віцепрем’єр-міністр, голова державної комісії зі з'ясування причин та обставин катастрофи Ан-26 Олег Уруський заявив, що на технічні несправності літака наклався людський фактору різних його проявах. 

    Відео Технічна несправність чи помилка екіпажу: слідство розглядає чотири версії авіатрощі Ан-26

    Тіла загиблих курсантів та екіпажу Ан-26, що розбився під Харковом, родини отримають уже за декілька днів. Про це заявили слідчі Державного бюро розслідувань. Експертизи ДНК нині завершують. Крім того, призначено близько пів сотні інших перевірок, рахуючи і вибухотехнічні. Саме вони та дані із бортових самописців мають пролити світло на причину катастрофи.  

    Технічна несправність чи помилка екіпажу: слідство розглядає чотири версії авіатрощі Ан-26
Джерело матеріала
loader
loader