Уповноважена із прав людина назвала кількість українців, які живуть за межею бідності
Уповноважена із прав людина назвала кількість українців, які живуть за межею бідності

Уповноважена із прав людина назвала кількість українців, які живуть за межею бідності

Понад чверть всього населення України перебуває за межею бідності і в Україні є явище як бідність працюючих.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Фейсбуці після виступу в Женеві на форумі Ради ООН.

"Під час виступу повідомила, що результати здійснюваного мною моніторингу свідчать: понад чверть всього населення України перебуває за межею бідності. Прожитковий мінімум в Україні становить близько 75 доларів на одну людину в місяць. Мінімальна заробітна плата українців - 176 доларів", - написала Денісова.

Також з посиланням на експертів вона заявляє , що в нашій країні спостерігається таке явище як бідність працюючих, тобто кожному третьому працюючомуне вистачає заробітної плати на задоволення необхідних життєвих потреб, а кожен другий працездатний працює на умовах вторинної зайнятості. Також нагадала вона, що є заборгованість по зарплатам. 

Не оминула увагою пенсіонерів, які які мають незмінно високий рівень бідності. "Пенсію в розмірі нижче або на рівні межі монетарної бідності отримують близько 80% наших пенсіонерів", - написала Денісова.

Вона додала, що проблема бідності посилилася в умовах пандемії COVID-19 зростанням рівня безробіття, відсутністю належного соціального забезпечення осіб з інвалідністю та малозабезпечених громадян, обмеженням доступу до дистанційного онлайн-навчання більшості дітей з малозабезпечених сімей. А також через збройний конфлікт на сході України, понад півтора мільйона українських громадян з метою збереження життя змушені були покинути рідні домівки.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader