Кулеба заявив, що Росія неминуче відповість за збиття МН17
Кулеба заявив, що Росія неминуче відповість за збиття МН17

Кулеба заявив, що Росія неминуче відповість за збиття МН17

Міністри закордонних справ держав-учасниць спільної слідчої групи щодо авіакатастрофи МН17 обговорили вихід Росії з тристоронніх консультацій з Нідерландами та Австралією.

Очільник українського дипвідомства Дмитро Кулеба заявив, що настання відповідальності за збиття літака неминуче.

Про це сьогодні, 3 листопада, повідомляє пресслужба МЗС.

“До яких би політичних маневрів не вдавався винуватець, настання відповідальності за збиття МН17 – неминуче”, – зазначив Кулеба у відеоконференції з міністрами закордонних справ держав-учасниць спільної слідчої групи (Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів) .

Україна поінформувала про динаміку розгляду Міжнародним судом ООН справи щодо притягнення РФ до відповідальності за порушення її зобов’язань за Міжнародною конвенцією про боротьбу із фінансуванням тероризму, що призвело до збиття МН17.

Міністри домовилися продовжувати співробітництво з метою встановлення справедливості та притягнення винних до відповідальності.

Бо нібито не бачать сенсу в їхньому продовженні, тож поклали відповідальність за зрив тристоронніх переговорів на Гаагу.

Зокрема, через те, що нідерландська сторона в липні заявила про наміри подати позов проти Росії до Європейського суду з прав людини через збитий літак.

Джерело матеріала
loader
loader