/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F27%2F26f0ad603b9687e853102fdc4134516d.jpg)
Британські вчені виявили користь вітаміну D в боротьбі з коронавірусом
Британські вчені встановили, що адекватний рівень вітаміну D в організмі людини може запобігти розвитку важкої форми коронавірусу. До такої думки дійшов доктор Гарет Девіс з Імперського коледжу Лондона, повідомляє газета Express.
"Дефіцит вітаміну D є домінуючим фактором ризику важкого коронавірусного захворювання", - підсумував доктор Девіс.
Такий результат був отриманий в ході дослідження, проведеного у співпраці з лікарями, доктором Джоан Байєрс і доктором Аттілою Р. Гарамі.
У дослідницькій роботі, яка ще не пройшла рецензування, група вчених проаналізувала щоденні глобальні звіти про смерть і одужання від COVID-19. Дослідники виявили вражаючу кореляцію між тяжкістю COVID-19 і географічною широтою. У північній півкулі, де поширений сезонний дефіцит вітаміну D, була зареєстрована більш важка ситуація з коронавірусом.
Доктор Девіс каже, що вітамін D критично важливий для імунної функції. Коли рівень вітаміну D високий, вроджена імунна система є сильною.
Девіс розповів, як вірус SARS-CoV-2, що викликає захворювання COVID-19, потрапляє до організму.
"Вірус націлений на білковий шип на поверхні клітин, що зветься ACE2, який є частиною ренін-ангіотензинової системи (РАС). Серед іншого, РАС регулює кров'яний тиск і запальну реакцію. Реплікуючий коронавірус може виснажувати білок ACE2, викликаючи цитокіновий шторм. Це те, що вбиває людей", - каже лікар.
При цьому він зазначає, що адекватний рівень вітаміну D може допомогти запобігти неконтрольованому запаленню. Поточні рекомендації Британської національної служби здоров'я передбачають, що кожна людина повинна вжиати 400 МО (міжнародні одиниці, 1= 0.67 мг - ред.) вітаміну D щодня з жовтня по початок березня. Це приблизно 180 мг.
Доктор Девіс та його колеги закликають уряди збільшити використання вітаміну D для боротьби з COVID-19. Вони вважають, що добавки вітаміну D "повинні бути тактикою номер один у глобальній стратегії боротьби з пандемією".
Нагадаємо, раніше вчені з Китаю і США дійшли висновку, що коронавірус вражає не тільки легкі, але і інші органи людського тіла, і пацієнтам, яким вдалося вилікуватися, повністю відновити здоров'я не вдасться.
Британські вчені виявили користь вітаміну D в боротьбі з коронавірусом
Дефіцит вітаміну D є домінуючим фактором ризику важкого коронавірусного захворювання
02:39 09.11.2020
Британські вчені встановили, що адекватний рівень вітаміну D в організмі людини може запобігти розвитку важкої форми коронавірусу. До такої думки дійшов доктор Гарет Девіс з Імперського коледжу Лондона, повідомляє газета Express.
"Дефіцит вітаміну D є домінуючим фактором ризику важкого коронавірусного захворювання", - підсумував доктор Девіс.
Такий результат був отриманий в ході дослідження, проведеного у співпраці з лікарями, доктором Джоан Байєрс і доктором Аттілою Р. Гарамі.
У дослідницькій роботі, яка ще не пройшла рецензування, група вчених проаналізувала щоденні глобальні звіти про смерть і одужання від COVID-19. Дослідники виявили вражаючу кореляцію між тяжкістю COVID-19 і географічною широтою. У північній півкулі, де поширений сезонний дефіцит вітаміну D, була зареєстрована більш важка ситуація з коронавірусом.
Доктор Девіс каже, що вітамін D критично важливий для імунної функції. Коли рівень вітаміну D високий, вроджена імунна система є сильною.
Девіс розповів, як вірус SARS-CoV-2, що викликає захворювання COVID-19, потрапляє до організму.
"Вірус націлений на білковий шип на поверхні клітин, що зветься ACE2, який є частиною ренін-ангіотензинової системи (РАС). Серед іншого, РАС регулює кров'яний тиск і запальну реакцію. Реплікуючий коронавірус може виснажувати білок ACE2, викликаючи цитокіновий шторм. Це те, що вбиває людей", - каже лікар.
При цьому він зазначає, що адекватний рівень вітаміну D може допомогти запобігти неконтрольованому запаленню. Поточні рекомендації Британської національної служби здоров'я передбачають, що кожна людина повинна вжиати 400 МО (міжнародні одиниці, 1= 0.67 мг - ред.) вітаміну D щодня з жовтня по початок березня. Це приблизно 180 мг.
Доктор Девіс та його колеги закликають уряди збільшити використання вітаміну D для боротьби з COVID-19. Вони вважають, що добавки вітаміну D "повинні бути тактикою номер один у глобальній стратегії боротьби з пандемією".
Нагадаємо, раніше вчені з Китаю і США дійшли висновку, що коронавірус вражає не тільки легкі, але і інші органи людського тіла, і пацієнтам, яким вдалося вилікуватися, повністю відновити здоров'я не вдасться.

