На Донбасі упродовж семи місяців без бою загинуло понад 40 військових
На Донбасі упродовж семи місяців без бою загинуло понад 40 військових

На Донбасі упродовж семи місяців без бою загинуло понад 40 військових

Упродовж березня-жовтня у зоні операції Об'єднаних сил не в бою загинули 44 українських військових.

Про це 13 листопада повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова, інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

"Небойові втрати українських військ за 7 місяців - 979 осіб: 276 осіб загинули, з них 44 смерті настало у зоні проведення ООС, та 703 отримали поранення або тілесні ушкодження", - зазначила вона.

Водночас упродовж березня-жовтня  у результаті бойових дій на Донбасі загинув 21 військовослужбовець та 199 отримали поранення.

За словами Венедіктової, за процесуального керівництва прокурорів спеціалізованих прокуратур у військовій та оборонній сфері за цей період розслідувалося 277 кримінальних проваджень за фактами смерті військовослужбовців у небойовій обстановці. У 39 випадках підтверджено факт вчинення самогубств. До суду скеровано 16 обвинувальних актів. 

Нагадаємо, 12 листопада перший президент незалежної України, керівник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук повідомив, що  днями має відбутися зустріч політичних радників лідерів Нормандського формату. Саме вона й вирішить, чи зустрінуться лідери нормандської четвірки до кінця року.

Відео Обстріли на Донбасі: українського бійця із вогнепальними ранами доправили до лікарні

Український військовий зазнав поранень під час обстрілів цієї ночі. Сталося це неподалік села Кам'янка, що у Донецькій області. Там бойовики застосували гранатомети та стрілецьку зброю. За інформацією штабу операції Об'єднаних сил, бійця із вогнепальними ранами доправили до лікарні - його стан задовільний.  

Обстріли на Донбасі: українського бійця із вогнепальними ранами доправили до лікарні
Автор:
Анжела Слюсаренко
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader