Лікарням, які хворих на коронавірус, не вистачає 5,6 млрд грн – НСЗУ
Лікарням, які хворих на коронавірус, не вистачає 5,6 млрд грн – НСЗУ

Лікарням, які хворих на коронавірус, не вистачає 5,6 млрд грн – НСЗУ

Медичним закладам,пацієнтів, не вистачає майже 5,6 млрд грн. Про це сказав в.о. голови Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Андрій Віленський, пише "Інтерфакс-Україна".

"Хочу доповісти народним депутатам, що станом на сьогодні НСЗУ не вистачає 5,6 млрд грн для забезпечення фінансування медзакладів, які надають медичну допомогу пацієнтам із COVID-19 до кінця цього року", – повідомив він на засіданні парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медстрахування.

НСЗУ вже подала відповідні документи до Міністерства охорони здоров'я та Міністерства фінансів, щоб вирішити це питання.

Він також додав, що кількість лікарень, які надають медичну допомогу хворим на коронавірус особам, за півроку зросла майже в два рази. В травні контракти з НСЗУ мали 240 медзакладів, а зараз їх налічується вже 437, але потреба в ліжкомісцях зростає.

Віленський також прокоментував проект постанови Верховної Ради щодо розширення мережі медзакладів для лікування пацієнтів із COVID-19, який передбачає передання під ці цілі відомчих медзакладів і медзакладів системи Національної академії медичних наук України. Він зазначив, що для укладення контракту з НСЗУ для отримання фінансування медзаклад має відповідати умовам, які визначені відповідно до постанови Кабінету міністрів №931.

"Наразі таким умовам відповідають лише медзаклади "Укрзалізниці", і ми виконуємо підготовчу роботу для того, щоб укласти договір із ними", – підсумував в.о. голови НСЗУ.

Нагадаємо, раніше у НСЗУ пояснили, для яких пацієнтів необхідне амбулаторне лікування від COVID-19, а яким показане лише стаціонарне.

Джерело матеріала
loader
loader