"ПриватБанк" відсудив у компанії Коломойського мільярд гривень
"ПриватБанк" відсудив у компанії Коломойського мільярд гривень

"ПриватБанк" відсудив у компанії Коломойського мільярд гривень

Суд задовольнив позов "ПриватБанку" на стягнення 1 млрд грн з співвласника зернового терміналу Бориваж.

Господарський суд Одеської області 30 жовтня задовольнив позов державного "ПриватБанку" до компанії "Агротермінал" і вирішив стягнути з неї 1 мільярд гривень заборгованості як з поручителя компанії "Бориваж".

Про це з посиланням на рішення суду повідомляє видання Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, "ПриватБанк" розірвав кредитний договір через порушення боржником своїх зобов'язань. У той же час в компанії "Агротермінал" стверджували, що кредитною угодою граничний термін повернення позики був встановлений на 3 листопада 2026 року.

Однак суд постановив, що "ПриватБанк" правомірно скористався правом на напрямок повідомлення про дострокове розірвання кредитного договору.

За даними держреєстру, засновник "Агротермінал" – компанія Бориваж, бенефіціарами якого значаться Олександр Скотник і Нарек Будагян (через ТОВ Термінал-Південний), Ангонас Гарофіта Ніколета (через Амертана Холдінгс ЛТД), Еммануель Флорентина Християна (через Енстревіо Інвестментс Лімітед), арешт Сеодоро (через Окталенса Холдінгс ЛТД).

Компанія "Бориваж" і Олександр Скотник також є засновниками "Агротермінал Логістик", яке виступало поручителем "ПриватБанку" по рефінансуванню, залученому у НБУ ще до націоналізації, зазначає Finbalance.

Як повідомляв 5.UA, Верховний Суд зупинив стягнення 350 мільйонів доларів із "ПриватБанку" на користь Суркісів.

 

 

Джерело матеріала
loader
loader