На Майдані знову піаряться, учасникам обіцяють небачені пільги
На Майдані знову піаряться, учасникам обіцяють небачені пільги

На Майдані знову піаряться, учасникам обіцяють небачені пільги

Наближається сьома річниця початку Євромайдану і навколо цієї теми починають створювати ажіотаж 

Приурочивши до річниці, депутати від "Слуги народу" Анатолій Остапенко та Олег Арсенюк внесли в Раду проект закону, який передбачає надання великих пільг для учасників і членів сімей учасників Небесної сотні. 

На Майдані знову піаряться, учасникам обіцяють небачені пільги - Фото 1

Депутати по-різному відреагували на таку ідею і, швидше за все, закон не приймуть.

Багато політиків і політичні сили піарилися на темі Майдану і до сих пір продовжують це робити. 

Депутати пропонують виділити для втілення закону в життя 86,2 млрд. грн.

Всіх, хто може розраховувати на допомогу держави розділили на три категорії: члени сімей Героїв Небесної Сотні, постраждалі в Революції гідності (ті, хто зверталися за допомогою в період з 21 листопада до 22 лютого 2013 року), ті, хто став згодом інвалідом (період той же).

Читайте нас в Telegram і Viber 

Так само в законопроекті прописали, в яких галузях і які пільги можна отримати. Всі категорії приблизно рівні.

Медицина - учасникам Майдану або членам їх сімей гарантують безкоштовні медичні послуги і препарати, зубопротезування, надання допомоги щодо забезпечення психічного здоров'я, санаторно-курортне лікування раз на два роки, першочергове оздоровлення дітей.

Освіта - будь-яка освіта буде компенсована, держпідтримка навчання в держ- і комунальних установах, першочергове надання місця в школах і дитячих садках, оплата підвищення кваліфікації.

Житло - підтримка на покупку або будівництво житла, іпотека, яку допоможуть виплатити місцеві бюджети, ремонт раз в 10 років теж з коштів місцевого бюджету, першочергове виділення землі.

Компенсація витрат - 75% на оплату ЖКП і абонентської плати за телефон, закупівлю газу, безкоштовний проїзд в міському транспорті і компенсація вартості бензину - в сільській місцевості, 50% компенсації для міжміських поїздок.

Соціальні гарантії - виплата допомоги при тимчасовій непрацездатності в обсязі 100% від зарплати, підвищення пенсії на 25% від прожиткового мінімуму, право дострокового виходу на пенсію для чоловіків після 55 років, жінок - після 50 років за певних умов.

Інші пільги мають на увазі надання безоплатної правової консультації, звільнення від судового збору, підтримка бізнесу, для немолодих учасників допомогу працівників на дому і оформлення соціального захисту. 

Також пропонують виплатити матеріальні компенсації сім'ям загиблих у розмірі 1 млн. грн.

Депутат Євген Шевченко висловився, що «більш асоціального і тупого законопроекту ще не було».

На Майдані знову піаряться, учасникам обіцяють небачені пільги - Фото 2

Максим Бужанський також зазначив, що закріплення особливого статусу за учасниками Майдану свідчить про сумніви суспільства щодо позитивності цієї події.

На Майдані знову піаряться, учасникам обіцяють небачені пільги - Фото 3

Нагадуємо, портал MY.UA повідомляв про те, що Кабінет міністрів не має наміру скасовувати карантин "вихідного дня" і всіляко намагатиметься переконати в його необхідності парламент. 

Незважаючи на брак коштів у бюджеті, ПФУ продовжує виплачувати пенсії в установленому порядку і у встановлений термін. У світлі перерахунку прожиткового мінімуму, пенсійні виплати зміняться. Читайте докладніше на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Джерело матеріала
loader