![Чи захищає цибуля та часник від зараження Covid-19, - пояснення інфекціоністів](https://thumbor.my.ua/FUL9MceSZn2-ijbdDYGOuNY4704=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F27%2F9d31bf49b339d3864c167d9a6a88a3be.jpg)
Чи захищає цибуля та часник від зараження Covid-19, - пояснення інфекціоністів
Цибуля, часник та алкоголь містять природні фітонциди, які можуть впливати на концентрацію вірусу в організмі, але вони аж ніяк не захищають від зараження коронавірусом.
Це роз’яснила лікар-інфекціоніст, член оперативного штабу із запобігання поширенню коронавірусу в Україні Ольга Голубовська у відео МОЗу, яке опубліковано на Telegram-каналі "Вірусні історії".
Лікар запевнила, що цибуля, часник та гостра їжа позитивно впливають на організм, наприклад, на судинну систему, проте аж ніяк не захищають від зараження коронавірусом.
"Усе залежить від реакції організму на цей збудник. А при коронавірусній хворобі, як і при інших, що спричиняють тяжкий респіраторний синдром, усе залежить від дози та генетичної детермінації. Тому цибуля й часник – це взагалі добре для здоров'я, так само, як гуляти, займатися спортом і повноцінно харчуватися", – пояснила Голубовська.
Нагадаємо, в Україні 18 листопада зареєстрували 12 тис. 496 нових випадків інфікування коронавірусом. Протягом останньої доби найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в м. Київ (1213), Дніпропетровській (1023), Черкаській (800), Київській (774) та Запорізькій (708) областях. Всього з початку пандемії в країні на Covid-19 захворіли 570 тис. 153 людини, 259 тис. 079 (+8096) одужали, 10 тис. 112 (+256) – померли.
Чи захищають цибуля та часник від зараження Covid-19, - роз’яснення інфекціоністів
Цибуля, часник та алкоголь містять природні фітонциди, які можуть вплинути на концентрацію вірусу в організмі
15:10 18.11.2020
Цибуля, часник та алкоголь містять природні фітонциди, які можуть впливати на концентрацію вірусу в організмі, але вони аж ніяк не захищають від зараження коронавірусом.
Це роз’яснила лікар-інфекціоніст, член оперативного штабу із запобігання поширенню коронавірусу в Україні Ольга Голубовська у відео МОЗу, яке опубліковано на Telegram-каналі "Вірусні історії".
Лікар запевнила, що цибуля, часник та гостра їжа позитивно впливають на організм, наприклад, на судинну систему, проте аж ніяк не захищають від зараження коронавірусом.
"Усе залежить від реакції організму на цей збудник. А при коронавірусній хворобі, як і при інших, що спричиняють тяжкий респіраторний синдром, усе залежить від дози та генетичної детермінації. Тому цибуля й часник – це взагалі добре для здоров'я, так само, як гуляти, займатися спортом і повноцінно харчуватися", – пояснила Голубовська.
Нагадаємо, в Україні 18 листопада зареєстрували 12 тис. 496 нових випадків інфікування коронавірусом. Протягом останньої доби найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в м. Київ (1213), Дніпропетровській (1023), Черкаській (800), Київській (774) та Запорізькій (708) областях. Всього з початку пандемії в країні на Covid-19 захворіли 570 тис. 153 людини, 259 тис. 079 (+8096) одужали, 10 тис. 112 (+256) – померли.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)