Уряд розглядає формат "інтелектуального локдауну" – що це таке
Уряд розглядає формат "інтелектуального локдауну" – що це таке

Уряд розглядає формат "інтелектуального локдауну" – що це таке

У Кабінеті Міністрів України розглядають можливість запровадження так званого "інтелектуального локдауну", який враховуватиме рівень захворюваності на COVID-19 у кожному регіоні. Про таке повідомив голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі одного з українських телеканалів, передає "24 канал".

За його словами, ймовірність введення в Україні повного локдауну становить 90%.

"Є шанси, що нам пощастить, але поки виглядає так, що ймовірність дуже висока. Тепер питання, як його правильно ввести і в якому форматі. Уряд заявляє про певний інтелектуальний локдаун. Тобто не той повний локдаун, який був навесні, а такий...скоригований на реалії в кожному регіоні, зокрема громадський транспорт тощо", – розповів Арахамія.

"Слуги народу" кажуть, що у випадку запровадження локдауну і продовження роботи всіх підприємств, владу спіткатимуть величезні труднощі через потребу розвозити людей на роботу.

"Якщо це станеться, наприклад, 27 грудня, то взагалі-то ця проблема (транспортна – ред.) знімається, як така. Щодо наслідків і незручностей для людей, то, звичайно, це зіпсує новорічні свята, проте це не так сильно вдарить по економіці", – переконаний чільник парламентської фракції.

Джерело матеріала
loader
loader