У Білорусі новинний портал TUT.BY позбавили статусу ЗМІ
У Білорусі новинний портал TUT.BY позбавили статусу ЗМІ

У Білорусі новинний портал TUT.BY позбавили статусу ЗМІ

У Білорусі новинний сайт TUT.BY статусу засобу масової інформації. Таке рішення ухвалив Економічний суд Мінська, повідомляє TUT.BY.

Причиною рішення суду став позов Міністерства інформаційної політики Білорусі.

"Міністерство вважає, що "недостовірна інформація" в матеріалах, за які винесені попередження, може завдати шкоди державним інтересам. TUT.BY вказував, що як раз позбавлення статусу ЗМІ обмежить право громадян на доступ до достовірної інформації. Суддя постановив позбавити TUT.BY статусу ЗМІ", – йдеться у повідомленні видання.

Шкодою державним інтересам захист відомства вважає матеріали, за якими було винесено попередження. У відомстві заявили, що видання завищувало розмір сум, які виплачували працівникам Комітету держконтролю. Міністерство вважає, що таким чином сайт дезінформує населення та дискредитує діяльність держорганів.

Водночас, захист інтернет-порталу вважає, що Міністерство так і не вказало, в чому саме вони вбачають шкоду державному інтересу.

"Говорячи про три попередження, необхідно співвідносити їх з кількістю матеріалів, які випускалися. 4692 матеріалів було опубліковано за період від першого до останнього попередження. З них Мінінформом було винесено три попередження, які вважаються незаперечними. Це 0,06% матеріалів, опублікованих на порталі", – наголосив адвокат TUT.BY.

Нагадаємо, раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що НАТО збирається захопити західні землі Білорусі, і для цього вже створює військове угрупування. 

Джерело матеріала
loader
loader