Дальше більше? У трьох різних частинах країни затримали українців, які готують переворот
Дальше більше? У трьох різних частинах країни затримали українців, які готують переворот

Дальше більше? У трьох різних частинах країни затримали українців, які готують переворот

Відразу в трьох українських областях було затримано агітаторів, які, використовуючи інтернет-простір, поширювали заклики захопити владу в країні.

Крім того, ці особи прагнули домогтися зміни державних кордонів.

Відповідну інформацію розмістили на офіційному сайті СБУ.

Згідно із зібраними в ході слідства матеріалами, в м Дніпро, м.Черкаси та на Сумщині функціонувало співтовариство агітаторів. В рамках своєї діяльності вони за допомогою акаунтів соціальних мереж, які заборонені в Україні, постили агіт-матеріали про необхідність змін державних кордонів. Крім того, група цих осіб закликала захопити владу, перекроїти конституційний лад і створити "спеціальні територіальні громади народовладдя".

Ми є у Viber! Приєднуйтесь!

Дальше більше? У трьох різних частинах країни затримали українців, які готують переворот - Фото 1

Долучайтесь до нас в Telegram

Передбачається, що на Дніпропетровщині одним з розповсюджувачів агіт-матеріалів був глава двох громадських спільнот. Слідчі стверджують, що учасники агітаційної групи в Черкасах і на Сумщині брали інформацію у пропагують онлайн-видань РФ і веб-сайтів нелегальних збройних угруповань.

Агітаторам було повідомлено про підозру за частиною другою ст. 109 (підозра в діях, спрямованих на насильницькі зміни або повалення державного устрою або на захоплення державної влади) і за частиною першою статті 110-ї (про посягання на цілісність території і на державну недоторканність країни) Кримінального кодексу України.

Відзначимо, подібні злочини - не рідкість в Україні. Так, минулого місяця кібер-співробітники СБУ викрили в столиці пропагандиста тоталітарного устрою, який для агітаційних цілей використовував інтернет-ресурси. Як стало відомо з матеріалів правозахисників, цей злочинець-агітатор у своїй діяльності також керувався вказівками «наставників» з Російської Федерації.

Як раніше писав портал MY.UA, ВР повернула відповідальність за брехню в деклараціях.

А ще ми повідомляли, що Москаль стверджує, що борщ уміють варити тільки російськомовні. Читайте всі деталі на  порталі MY.UA.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Джерело матеріала
loader
loader