Українців знову "розвели": ВР повернула відповідальність за брехню в деклараціях, але є нюанс
Українців знову "розвели": ВР повернула відповідальність за брехню в деклараціях, але є нюанс

Українців знову "розвели": ВР повернула відповідальність за брехню в деклараціях, але є нюанс

Верховна Рада України на сьогоднішньому засіданні повернула відповідальність чиновників за брехню в деклараціях

За документ №4460-д проголосували 289 народних депутатів, серед них 195 депутатів від пропрезидентської партії «Слуга народу», 19 – від «ЄС», 17 – «Довіра», 15 – ОПЗЖ, 13- «Голос», 11 – «Батьківщина», 9 – «За майбутнє» та 10 позафракційних депутатів.

«Проти» не проголосував жоден депутат у Верховній Раді. Утрималося четверо нардепів від «Слуги народу».

Як повідомляє телеграм-канал Антикорупція ЮА, все ж у документі, який майже єдиноголосно підтримали депутати, є певна «зрада». Тюремне ув'язнення за недостовірне декларування тепер не передбачається, тобто посадок українці так і не дочекаються.

Ми є у Viber! Приєднуйтесь!

Карати за брехню в деклараціях будуть штрафами, громадськими роботами, позбавленням права займати певні посади, обмеженням волі строком до 2 років, але не позбавленням волі, не тюремним ув'язненням.

Українці вже почали активно коментувати прийняття такого документу Радою. Багато хто жалкує, що не буду ув'язнень та конфіскації майна.

«За*б*сь. Обычный человек, украл 800+ может сесть. Депутат, не задекларировал, соответсвенно скорее всего заработал нелегально (сп*здил) 9 мультов, не может сесть))», «Украина х*ли», «Эмм, а в чём тогда заключалась "неконституционность" прошлого закона?», - пишуть українці в обговореннях теми (коментарі подаємо в оригіналі зі збереженням пунктуації та орфографії).

Також сьогодні прийняли й інший законопроєкт, а саме про виплату копенсацій бізнесу, який постраждав на час пандемії коронавірусу й карантину. Проголосували за виплати у 8 тисяч 297 народних депутатів. Це було єдиноголосне рішення (не голосували 36 депутатів).

Крім цього, прийнятим законом відміняється орендна плата для підприємців на час дії карантину і продовжується термін дії договорів оренди мінімум на 1 місяць.

Долучайтесь до нас в Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що сьогодні знову мітингують ФОПи. До них на "барикади" вийшов Микола Тищенко, нардеп і ресторатор. Його заяви розбудили неабиякий інтерес українців. Про що говорив Тищенко з підприємцями, читайте в матеріалі.

Також портал MY.UA писав, що Пенсійний фонд України представив оперативні дані з доходами та виплатами за останні місяці. Фонд крутиться, як може, оскільки він недоотримав мільярдні суми. 

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом