12 років «строгача»: в РФ озвучили жорстокий вирок для колишнього футболіста з України
12 років «строгача»: в РФ озвучили жорстокий вирок для колишнього футболіста з України

12 років «строгача»: в РФ озвучили жорстокий вирок для колишнього футболіста з України

Відповідно до рішення Московського міського суду колишній футболіст з України Василь Василенко був засуджений до дванадцяти років перебування в колонії суворого режиму.

Як відомо, п'ятдесятитрьохрічного колишнього спортсмена-українця звинуватили в скоєнні шпигунських дій для України.

Відповідна інформація була оприлюднена прес-службою зазначеної судової інстанції сьогодні, сьомого грудня 2020 - го року.

Уточнюється, що Василя Василенка визнали винним в тому, що він скоїв злочин за статтею двісті сімдесят шостою Кримінального Кодексу Росії (що має на увазі шпигунство). Судовий розгляд цієї справи проходив в закритому форматі, оскільки матеріали були позначені як секретні.

12 років «строгача»: в РФ озвучили жорстокий вирок для колишнього футболіста з України - Фото 1

Чекаємо на Вас в Telegram та Viber!

Нагадаємо, Василенко в період з 1992-го по 2001-й роки був футбольним захисником кількох українських команд, а саме: команди "Таврія" (м Новотроїцьке), а також бердянської команди "Торпедо" і бердянської "Дружби".

Згідно з матеріалами даної справи, обвинувачений має громадянство України.

Він був затриманий ще в жовтні 2019 го року, під час розслідування справи про спробу контрабандного вивезення секретного обладнання. Пізніше українець був звинувачений за вчинення шпигунства для України. Тоді було прийнято рішення, що остаточний вирок для колишнього футболіста Василя Василенка оголосять сьомого грудня 2020 го року.

Відзначимо, що спочатку державне обвинувачення під час судових дебатів просило у Московського міського суду відправити Василенко в колонію на шістнадцять років.

Слухання кримінальної справи судом було розпочато ще двадцятого жовтня.

Спочатку затриманого в Москві Василя Василенка звинуватили в спробі вивозу військових комплектуючих, розроблених ще в Союзі Радянських Соціалістичних Республік (СРСР).

У шпигунстві для української сторони колишнього футболіста звинуватили пізніше.

Також портал новин MY.UA раніше повідомляв про те, що в Україні запрацювала нова шахрайська схема.

А також ми розповідали про те, що російському музиканту вказали на двері та заборонили в'їзд в Україну. Детальніше - на MY.UA.

Читайте нас також в Twitter!

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Джерело матеріала
loader
loader