Російський суд посадив колишнього українського футболіста на 12 років
Російський суд посадив колишнього українського футболіста на 12 років

Російський суд посадив колишнього українського футболіста на 12 років

Василенко буде відбувати термін в російській колонії суворого режиму
Фото: terrafootball.club

Суд виніс вирок Василю Василенку за шпигунство

Московський міський суд виніс вирок колишньому українському футболісту Василю Василенку у справі про шпигунство. Про це повідомляють росЗМІ.

Зазначається, що Василенка посадили на 12 років, визнавши його винним у шпигунстві.

«Василенко буде відбувати термін в російській колонії суворого режиму», – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі суду поінформували, що кримінальну справу колишнього футболіста розглядала колегія з трьох суддів в закритому режимі, оскільки матеріалам справи присвоєно гриф секретно.

Нагадаємо, українського ексфутболіста Василя Василенка затримали у Москві рік тому. Ще влітку йому висунули звинувачення у шпигунстві. Тоді йому інкримінували «незаконне переміщення через кордон сильнодіючих, отруйних, вибухових, радіоактивних речовин або боєприпасів». Пізніше його звинуватили в шпигунстві на користь Києва.

«Планувалося, що колишній футболіст за винагороду придбає списане в Росії великогабаритне військове обладнання, про продаж якого стало відомо через інтернет. Дане обладнання було розроблено в СРСР в 60 роках. Воно досі закуповується у Росії багатьма країнами, вогневої потужності не має», – писало, зокрема «РИА Новости».

26 листопада під час дебатів сторін держобвинувач попросив для Василенко 16 років ув'язнення.

Футболіст завершив спортивну кар'єру в 2001 році. Василь Василенко з 1992 до 2001 року включно грав захисником Таврії (Новотроїцьке), Торпедо (Мелітополь) та Дружби (Бердянськ).

Опитування
Джерело матеріала
loader
loader