ООН висловила співчуття через смерть українського миротворця у Конго
ООН висловила співчуття через смерть українського миротворця у Конго

ООН висловила співчуття через смерть українського миротворця у Конго

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловив співчуття українському народу у зв'язку зі смертю 22 листопада старшого лейтенанта ЗСУ Олександра Бривка, який виконував завдання у складі Стабілізаційної місії ООН у Демократичній Республіці Конго. 

Про це йдеться у листі Генсека ООН, надісланому на ім'я Президента України Володимира Зеленського.

"Висловлюю щирі співчуття родині загиблого, державі та народу України у зв'язку з цією страшною втратою, а також дякую за внесок, який зробив ваш співвітчизник у нашу роботу заради миру в Демократичній Республіці Конго", – зазначив Антоніу Гутерріш у листі.

Він також запевнив, що ООН налаштована на посилення зусиль щодо пом’якшення впливу пандемії COVID-19 на миротворчі місії та запобігання її поширенню і вживатиме всіх заходів для безпеки миротворців та іншого персоналу.

лист від Генсека ООН
Офіс Президента України
Лист від Генсека ООН

Нагадаємо, що 22 листопада в ДР Конго від коронавірусу помер Олександр Бривко. Він захворів на COVID-19 7 листопада, але госпіталізували з підвищеною температурою його лише через тиждень. Через два дні стан різко погіршився - його перевели в реанімацію. Там він і помер.

Слід зауважити, що це друга втрата серед українських миротворців за останній місяць. У Демократичній Республіці Конго 6 грудняпомер ще один український військовий.

Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader