Почому нині благодать? Українці обурені поборами на святкуванні річниці створення ПЦУ
Почому нині благодать? Українці обурені поборами на святкуванні річниці створення ПЦУ

Почому нині благодать? Українці обурені поборами на святкуванні річниці створення ПЦУ

Сьогодні, 15 грудня, Православна церква України святкує другу річницю від свого створення.

Офіційне затвердження ПЦУ відбулося в 2018 році під час об'єднавчого собору православних церков в Києві. За цей період її склад поповнився на майже 600 громад. При цьому, мали місце численні скандали, в тому числі, і за участю патріарха Філарета.

Українці відзначили той факт, що за вхід на святкування другої річниці створення Православної церкви України довелося платити. Вартість такого "вхідного квитка" склала 100 гривень.

Почому нині благодать? Українці обурені поборами на святкуванні річниці створення ПЦУ - Фото 1

Читайте нас в Telegram та Viber!

Журналістів біля входу в Собор Святої Софії зупиняла охорона, яка відмовляла у допуску до церемонії і вимагала придбати квиток для того, щоб взяти участь в урочистому богослужінні.

Тільки сплативши 100 грн, представники ЗМІ могли потрапити всередину храму. І це не дивлячись на те, що не тільки журналісти, а й парафіяни повинні мати можливість безперешкодно відвідувати храми Національного заповідника «Софія Київська» в період проведення там богослужінь.

На святкування річниці створення ПЦУ до Софії з'їхалися не тільки представники духовенства самої церкви, але також і священнослужителі Константинопольського патріархату. Також на святкуванні був Петро Порошенко.

Відзначимо, що створення ПЦУ стало символом того, що Україна готова стати духовно незалежною. Таке твердження містить повідомлення Національного інституту стратегічних досліджень. Така суверенність церкви важлива, оскільки найчисленніша православна організація України - УПЦ МП - залежить від РПЦ. А російська влада регулярно зловживає релігійним фактором для того, щоб поширити ідеологію «російського світу» на пострадянських територіях.

Однак навіть після досягнення політичного суверенітету, в свідомості значної кількості українців зберігається відгомін кремлівської пропаганди.

Також MY.UA повідомляв про те, що Порошенко всіма способами просуває свою церкву.

А ще ми розповідали про те, як в Андріївській церкві пройшло перше богослужіння.

Приєднуйтесь до нас в Twitter!

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Джерело матеріала
loader
loader