Рада ухвалила держбюджет-2021: скільки виділили на освітян і медиків
Рада ухвалила держбюджет-2021: скільки виділили на освітян і медиків

Рада ухвалила держбюджет-2021: скільки виділили на освітян і медиків

Верховна Рада схвалила 15 грудня державний бюджет на 2021 рік. У ньому передбачено обіцяне підвищення зарплат медикам і освітянам.

Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко в коментарі "Україна 24".

Держбюджет на 2021 рік Марченко охарактеризував як "бюджет можливостей для розвитку". З його слів, у кошторисі для кожної сфери передбачено виділення коштів. Так, зарплати освітян у 2021 році зростуть на 26%, медикам підвищать на 30%.

"Кожен знайде в цьому бюджеті щось для себе. Освітяни знайдуть підвищення зарплат на 26%, медики — на 30%. Знайдуть соціальний захист незахищені категорії населення, такі як пенсіонери. Тобто це бюджет, який дозволяє нам збалансувати всі основи державної політики в одному конкретному документі й по ньому чітко йти", - пояснив Марченко.

Крім того, він додав, що на капітальні інвестиції заклали 100 млрд грн. Це, як уточнив голова Мінфіну, позитивний сигнал.

Нагадаємо, Верховна Рада України 15 грудня у другому читанні та у цілому ухвалила державний бюджет на наступний 2021 рік."За" відповідне рішення на засіданні проголосувало 289 депутатів.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Сергій Марченко запевнив, що ухвалений державний бюджету України на 2021 рік є реалістичним і збалансованим. Міністерство фінансів впевнене у його виконанні. 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вже привітав ухвалення Радою державного бюджету на 2021 рік, назвавши це "важливим державницьким рішенням".

Відео Верховна Рада ухвалила державний бюджет на наступний рік

Із чималою діркою – витратами, що перевищують доходи, інфляцією, підвищенням зарплат учителям і лікарям та видатків на можновладців. Дискусії у сесійній залі слухала ТСН. Подробиці – у прямому включенні.    

Верховна Рада ухвалила державний бюджет на наступний рік
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader