У Мінфіні розповіли, чи відповідає держбюджет-2021 оцінкам МВФ
У Мінфіні розповіли, чи відповідає держбюджет-2021 оцінкам МВФ

У Мінфіні розповіли, чи відповідає держбюджет-2021 оцінкам МВФ

Під час роботи над державним бюджетом-2021 було опрацьовано понад 2 тисячі правок депутатів, загалом врахували парламентських пропозицій на понад 14 млрд грн. У результаті показники у бюджеті на 2021 рік збігаються з оцінками МВФ.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час свого виступу в Раді 15 грудня.

Він запевнив, що Україна продовжує рухатися в рамках співпраці з МВФ, і те, що параметри бюджету-2021 збігаються з оцінками фахівців фонду, свідчить, що робота йде в правильному напрямку.

"Для нас було важливо зберегти визначені президентом і Урядом пріоритети, які були підтримані народними депутатами, і при цьому знизити рівень дефіциту бюджету, дотримуючись принципів збалансованості та реалістичності", - заявив голова Мінфіну.

Також Марченко розповів, що дефіцит держбюджету зменшився від 270 млрд грн до 246,6 млрд грн. Міністр запевнив, що в середньостроковій перспективі планується поступово скорочувати дефіцит бюджету: до 4-4,5% ВВП у 2022 році та до 3-3, 5% у 2023 році.

Нагадаємо, Верховна Рада України 15 грудня у другому читанні та у цілому ухвалила державний бюджет на наступний 2021 рік."За" відповідне рішення на засіданні проголосувало 289 депутатів.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Сергій Марченко запевнив, що ухвалений державний бюджету України на 2021 рік є реалістичним і збалансованим. Міністерство фінансів впевнене у його виконанні. 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вже привітав ухвалення Радою державного бюджету на 2021 рік, назвавши це "важливим державницьким рішенням".

Відео Головний кошторис країни: які цифри влада готова закласти в бюджет

Бюджет-2021. Сьогодні у Верховній Раді розглядають у другому читанні законопроєкт головного кошторису країни на наступний рік. Нардепи мають намір його затвердити, то ж обіцяють працювати до останнього. На якому етапі роботи вони нині? Які цифри закладають у бюджет,  і чи скоро парламентарі візьмуться голосувати – дивіться у прямому включенні.  

Головний кошторис країни: які цифри влада готова закласти в бюджет
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader