Парламент Молдови повернув офіційний статус російській мові
Парламент Молдови повернув офіційний статус російській мові

Парламент Молдови повернув офіційний статус російській мові

Офіційний статус російській мові повернули у Молдові.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 17 грудня. 

Відповідний закон напередодні ухвалив тамтешній парламент більшістю голосів. У країні відтепер російська визнана як мова міжнаціонального спілкування. Слід зауважити, що у 2018 році, за позовом опозиції, Конституційний Суд Молдови зупинив дію ще радянського закону, за яким російська мова мала такий статус.

Теперішнє рішення означає, що відтепер нею знову можуть спілкуватися і вести офіційну документацію органи державної влади. Перекладати на російську обовязково потрібно буде назви табличок держустанов, а ще назви усіх вироблених товарів.

Відео У Молдові повернули офіційний статус російської мови

Офіційний статус повернули російській мові у Молдові. Відповідний закон напередодні ухвалив тамтешній парламент більшістю голосів. У країні відтепер російська визнана, як мова міжнаціонального спілкування. 2018-го, за позовом опозиції, Конституційний Суд Молдови зупинив дію ще радянського закону, за яким російська мова мала такий статус. Теперішнє рішення означає, що відтепер нею знову можуть спілкуватися і вести офіційну документацію органи державної влади.

У Молдові повернули офіційний статус російської мови
ТСН. Ранок
  • Facebook 2
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

До слова, парламент також повернув в ефір російські телеканали, які два роки не транслювалися на території країни. Проти виступила молдовська опозиція, яка ці рішення назвала токсичними.

Як повідомлялося, у Молдові відбулисявелелюдні протести на підтримку ноовобраної президентки Маї Санду. Протестувальники вимагали відставки уряду та дострокових парламентських виборів. Адже саме парламент країни, де більшість складають проросійські сили, минулого тижня спробував обмежити повноваження президентки. Зокрема, забрати у неї контроль над службою безпеки країни. 

Автор:
Олена Капнік
Джерело матеріала
loader
loader