В Україні починають діяти нові карантинні обмеження
В Україні починають діяти нові карантинні обмеження

В Україні починають діяти нові карантинні обмеження

Нові карантинні обмеження починають діяти в Україні від сьогодні. Цього тижня їх затвердив Кабмін.

У закладах освіти не можна буде проводити масових заходів, якщо в них братимуть участь більше однієї групи чи класу, а також за присутності відвідувачів. Під забороною опиняються святкові заходи в розважальних закладах, а також закладах громадського харчування. Йдеться, зокрема, про банкети і майстер–класи.

До музеїв та виставкових залів не пускатимуть відвідувачів, якщо всередині їх буде більше 1 людини на 10 квадратних метрів. Закладам харчування заборонять працювати з 23–ї години і до 7–ї ранку.

Водночас проведення розрахункових операцій закінчується о 22–й годині. Далі – можна робити доставку або замовлення на виніс. Проте в ніч з 31 грудня на 1 січня ресторани і кафе можуть працювати до 1 години ночі.

Також заборонені релігійні заходи, якщо у приміщенні перебуває більше однієї людини на 5 квадратних метрів. А на вулиці – якщо не дотримується дистанція у півтора метра. 

Це додаткові обмеження. Ті, що були раніше, продовжують діяти. А це, зокрема, масковий режим у транспорті та громадських місцях. Кількість пасажирів не має перевищувати кількість місць для сидіння. Виняток – метро.

Під забороною проведення масових і спортивних заходів за участю більш як 20 людей. Кінотеатри і заклади культури мають працювати із заповненістю не більше 50% від загальної кількості місць. Під забороною й дискотеки та нічні клуби, а також за певних умов робота спортивних залів і фітнес-центрів. Відкладені й планові госпіталізації.

Нагадуємо, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, за тиждень, з 7 до 13 грудня, у світі зафіксували рекордну кількість нових випадків зараження на коронавірус.

 

Джерело матеріала
loader
loader