Трамп помилував політтехнолога Януковича Манафорта
Трамп помилував політтехнолога Януковича Манафорта

Трамп помилував політтехнолога Януковича Манафорта

Чинний президент США Дональд Трамп у середу, 23 грудня, помилував та пом'якшив покарання 29 засудженим особам, зокрема колишньому очільнику свого передвиборчого штабу 2016 року Полові Манафорту. 

Про це повідомляє The Associated Press.

Пост подяки голові держави Манафорт оприлюднив на своїй сторінці у Twitter, заявивши, що Трамп "справді зробив Америку великою знову".

Нагадаємо, що у червні 2018-го Манафорта ув'язнили на сім із половиною років зі сплатою штрафу $50 тисяч і вимогою сплатити всі податки від прихованих прибутків. Його звинуватили у банківському та податковому шахрайстві, а також у змові проти США. 

Так, не маючи офіційного статусу лобіста Манафорт від 2006 до майже 2018 року спілкувався із представниками американської влади різних щаблів, за що брав грошову винагороду від іноземців, зокрема від російського олігарха Олега Дерипаски та від уряду експрезидента України Віктора Януковича.

Окрім того, як йшлося у доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера, президент-утікач Віктор Янукович намагався через американського політтехнолога Пола Манафорта передати тоді ще кандидату у президенти США Дональду Трампу "мирний план" щодо створення автономії на окупованому Донбасі.

13 травня ексрадник Трампа вийшов із в'язниці через пандемію COVID-19. Решту свого терміну він мав відбувати під домашнім арештом. 

Раніше ТСН.ua зібрав "десятку" найгучніших і найскандальніших рішень Дональда Трампа за всю його чотирирічну каденцію. Ознайомитися із матеріалом можна за посиланням.

Відео Суд у Вашингтоні відправив Пола Манафорта у в'язницю на 7,5 року

Хоча президент Сполучених Штатів ще може його помилувати. Від в’язниці Манафорту, який відбуватиме строк, зокрема, за незаконне лоббіювання інтересів режиму Януковича у Сполучених Штатах, а також підпільну роботу на російського олігарха Дерипаску і численні банківські махінації - не врятуватися. Чому – далі у сюжеті.

Суд у Вашингтоні відправив Пола Манафорта у в'язницю на 7,5 року
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Джерело матеріала
loader
loader