Корисне і святкове меню для зустрічі 2021 року
Корисне і святкове меню для зустрічі 2021 року

Корисне і святкове меню для зустрічі 2021 року

До дієтології дівчину свого часу привела не жага до знань, а І стадія ожиріння. Вона на власному досвіді знає про зриви, депресії, переїдання, дієти, голодування, брак мотивації… Але коли їй таки вдалося розпрощалася із зайвими 27 кг, то справою її життя стало навчати мистецтва збалансованого харчування інших.


Куряча грудинка з сиром

Корисне і святкове меню для зустрічі 2021 року

Складники: 3 курячі грудинки, 150 г кисломолочного сиру 5%, 30 г пастоподібного вершкового сиру (у мене Allmete), 20 г натурального йогурту, зелена цибуля та кріп (зелені має бути багато).

Для маринування грудинки: сухий часник (або свіжий), паприка (у мене копчена), сіль.

Спосіб приготування:

  1. Посередині вздовж грудинки робимо глибокий надріз, щоб було місце для начинки. Намащуємо її спеціями і залишаємо на 1 годину маринуватися.
  2. Готуємо начинку: змішуємо кисломолочний та вершковий сир, розминаємо виделкою. Додаємо подрібнену зелень та сіль.
  3. Заповнюємо грудинку начинкою і зверху змащуємо грецьким йогуртом.
  4. Запікаємо у духовці 40 хвилин при 180С.

Салат «Олів’є»

Корисне і святкове меню для зустрічі 2021 року

Складники: 4 варені картоплини, 1 варена морква, куряча гомілка варена, 5 варених яєць, 150 г зеленого горошку, 1 великий свіжий огірок, зелена цибуля.

Для заправки: 230 г сметани 15-відсоткової, пів чайної ложки гірчиці, сіль та перець до смаку.

Спосіб приготування:

Не буду детально розписувати процес приготування, бо впевнена, що ви й самі все добре знаєте – нарізаємо овочі та м’ясо кубиками і перемішуємо із соусом. Головне, просто замінити деякі традиційні складники на більш корисні аналоги. Ось і увесь секрет.


Салат з куркою та квашеними огірками

Корисне і святкове меню для зустрічі 2021 року

Складники: 5 великих шампіньйонів, четвертина цибулі, 100 г вареної курячої гомілки, 1 варене яйце, 50 г зеленого горошку (а ще краще кукурудзи), 100 г квашеного огірка, 1 ч. л діжонської гірчиці, 50 г натурального йогурту, фіолетова цибуля, сіль та перець до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Шампіньйони очищуємо від шкірки і разом з цибулею обсмажуємо на кількох краплях олії. Під час приготування можна додати для аромату сухий часник.
  2. Нарізаємо квадратиками варене яйце, курку та огірки. Додаємо горошок (чи кукурудзу), гірчицю, йогурт та дрібно нарізану фіолетову цибулю. Солимо та перчимо до смаку.

Салат із тунцем та квасолею

Корисне і святкове меню для зустрічі 2021 року

Складники: 50 г салатного листя (або листя пекінської капусти), 50 г консервованого в олії тунця, 120 г консервованої червоної квасолі (обирайте ту, де у складі немає цукру), фіолетова цибуля, 80 г свіжого огірка, 150 г помідорів.

Для заправки: 1 ч. л. олії із тунця, 2 ч. л. бальзамічного або винного оцту, 1 ч. л. діжонської гірчиці.

Спосіб приготування:

Усі складники подрібнити, перемішати, полити заправкою та викласти на листя салату або пекінської капусти.


Скумбрія з овочами

Корисне і святкове меню для зустрічі 2021 року

Складники: 3 скумбрії невеликого розміру, 2 середні цибулини, 1 велика морква, 1 помідор, 10 оливок, 40 г твердого сиру (або моцарели), 1 ст. л. оливкової олії.

Спосіб приготування:

  1. Надрізаємо рибу вздовж хребта так, щоб можна було дістатися до нутрощів. Очищаємо рибу та промиваємо. Плавники відрізаємо. Викладаємо скумбрію на застелене пергаментом деко.
  2. Готуємо начинку: цибулю нарізаємо напівкружальцями, а моркву соломкою. Підсмажуємо на оливковій олії. Додаємо помідор, тушкуємо ще 5 хвилин. Знімаємо з вогню і додаємо порізані оливки.
  3. Накладаємо начинку у рибини. Запікаємо 40 хвилин при 200С. За 10 хвилин до готовності посипаємо тертим сиром. Щоб овочі не підгоріли, зверху можна прикрити скумбрію шматком пергаменту.

Яйця з фетою та грибами

Корисне і святкове меню для зустрічі 2021 року

Складники: 5 варених яєць, 100 г шампіньйонів, 1 маленька цибулина, 100 г сиру Фета, 1 ч. л. оливкової олії, зелень для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо та нарізаємо шампіньйони, підсмажуємо їх на сковорідці разом із дрібно порізаною цибулею.
  2. Варені яйця розрізаємо навпіл. Виймаємо жовток, додаємо до нього смажені гриби та фету і збиваємо блендером.
  3. Викладаємо цю масу у кондитерський шприц і заповнюємо яйця. Прикрашаємо зеленню.

Печінковий тортик

Корисне і святкове меню для зустрічі 2021 року

Складники (для печінкових млинців, у мене вийшло 7 шт.): 400 г курячої печінки, 1 яйце, цибуля, молоко 2 ст. л., 50 г рисового борошна (або інше цільнозернове), 1 ч. л. оливкової олії, сіль та перець до смаку.

Для соусу (я змащувала тільки 5 млинців): грецький йогурт 8% (120 г + 20 г окремо, щоб змастити верх тортика), дижонська гірчиця, часник, 1 варений жовток, пів чайної ложки лимонного соку.

Також на 1 ч. л. олії підсмажуємо одну (75 г) нарізану кубиками цибульку та одну терту моркву (140 г). Моркву дотушковуємо на воді.

Спосіб приготування:

  1. Готуємо млинці. Печінку промити, просушити та очистити від зайвих плівок. Разом із цибулею та 1 яйцем перебиваємо печінку у блендері (або м’ясорубкою). Додаємо молоко, рисове борошно (або інше цільнозернове) та солимо/перчимо до смаку. Для економного використання олії я відміряла 1 ч. л., вилила цю кількість на тарілку і змащувала сковорідку кондитерською щіточкою. Цієї кількості мені цілком вистачило на усі млинці.
  2. З’єднуємо всі компоненти для соусу (жовток потрібно буде потерти на дрібній терці) і перемащуємо млинці (вони мають бути холодні). Кожен шар посипаємо тушкованими цибулею та морквою. Останній шар я просто змазала йогуртом.

Лимонний трюфель

Корисне і святкове меню для зустрічі 2021 року

Складники: 1 стиглий банан (100 г), 70 г горіхів кеш’ю (саме вони підійдуть найбільше через свій солодкуватий смак, але можете спробувати й інші), 15 г меду (+ стевія, якщо вам не солодке), какао 25 г (обов’язково хороше, не гірке, наприклад від Dr.Oetker), 5 г вершкового масла 82% (воно скріпить всі складники), 0,5 ч. л. цедри лимона, 0,5 ч. л. рому (або трохи ваніліну).

Спосіб приготування:

  1. Складаємо всі компоненти у чашу блендера і подрібнюємо до однорідної консистенції.
  2. Масло потрібно буде попередньо розтопити. Какао додаємо не все, тільки половину.
  3. Кладемо цю суміш у холодильник на пів години, щоб вона стала більш густа. Після цього змочуємо руки водою, формуємо кульки однакового розміру і обвалюємо їх у какао. У мене вийшло 6 цукерок.

Мандариновий десерт

Корисне і святкове меню для зустрічі 2021 року

Складники (на 3 порції): 300 г очищених мандаринів, 150 г кисломолочного сиру у брикеті, 150 г натурального йогурту, 3 ч. л. меду, 3 ч. л. насіння чіа.

Спосіб приготування:

  1. Мандаринки ретельно очищуємо (кісточки обов’язково потрібно також вийняти) та подрібнюємо у блендері.
  2. Переливаємо у сотейник і проварюємо на маленькому вогні, доки не загусне.
  3. Тим часом збиваємо у блендері сир, йогурт та мед. Додаємо насіння чіа. Розливаємо у креманки.
  4. Джем з мандарин має охолонути до кімнатної температури і тільки після цього заливаємо його верхнім шаром. Залишаємо у холодильнику не менше, ніж на 2 години.

Смачних і добрих вам свят!

Теги за темою
новини Чернівців
Джерело матеріала
loader
loader