Експрезидент Молдови Додон після відставки одразу вирушив до Росії
Експрезидент Молдови Додон після відставки одразу вирушив до Росії

Експрезидент Молдови Додон після відставки одразу вирушив до Росії

Ігор Додон, який до 24 грудня був президентом Молдови, одразу після інавгурації обраної глави держави Маї Санду, відбув до Москви. 

Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці, опублікувавши знімки зі своєї поїздки. 

Як пише експрезидент, 25-26 грудня він перебував у столиці РФ в межах "робочої поїздки" разом зі спікеркою парламенту Зінаїдою Гречаною, віцеспікером парламенту, башканом Гагаузької автономії та мером Кишинева. Водночас він також розмістив знімок, на якому разом з дружиною та дітьми стоїть на тлі Красної площі. 

Здоровья и счастья всем рядом со своими близкими !!!

Опубліковано Dodon Igor Субота, 26 грудня 2020 р.

У своїх дописах Додон повідомив, що зустрічався із заступником голови адміністрації Путіна Дмитром Козаком для обговорення "стратегічного партнерства" між Молдовою та Росією і регіональної співпраці; також - з главою Держдуми Федеральних зборів РФ В'ячеславом Володіним. 

Експрезидент Молдови також мав зустріч з лідером лівоцентристської партії "Справедлива Росія", з яким обговорив "перспективи співпраці" з Партією соціалістів Молдови та можливість постачання до країни російської вакцини від коронавірусу. 

Нагадаємо, 24 грудня у столиці Молдови — Кишиневі відбулася церемонія інавгурації нової президентки Маї Санду. Вона принесла присягу і офіційно вступила на посаду.

Відео Перша в історії президентка Молдови Мая Санду сьогодні склала присягу

На інавгурацію пішки. Перша в історії президентка Молдови Мая Санду сьогодні склала присягу у Кишиневі. Церемонію провели у Палаці республіки і жодних спеціальних заходів безпеки не запроваджували: приміщення охороняло лише кілька поліцейських, які стежили, аби біля будівлі не паркувалися машини. Саму ж церемонію провели з дотриманням карантинних обмежень. У своїй промові Мая Санду подякувала громадянам за їхній вибір, згадала про основний пункт своєї програми та сказала по кілька фраз українською, гагаузькою і болгарською мовами.    

Перша в історії президентка Молдови Мая Санду сьогодні склала присягу
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader