Кулеба назвав умову, за якої пів України може опинитися в оточенні Росії
Кулеба назвав умову, за якої пів України може опинитися в оточенні Росії

Кулеба назвав умову, за якої пів України може опинитися в оточенні Росії

Якщо Росія зможе повністю подпорядкувати собі Білорусь і контролювати її, військове положення України значно погіршиться.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю німецькому журналу Internationale Politik.

"Якщо Росія отримає повний контроль над Білоруссю, це стане серйозною загрозою для України. Половина нашої країни опиниться в військовому оточенні Росії. Російські війська перебувають у Білорусі, в окупованому Криму і на окупованому Донбасі, а також в Придністров'ї, де Москва також розміщує своїх солдатів", – сказав глава української дипломатії в інтерв'ю німецькому журналу Internationale Politik.

На думку Кулеби, у разі якщо Росія заволодіє ключовими галузями білоруської економіки, в тому числі і оборонною промисловістю, Україні доведеться шукати інших шляхів підтримки торгових відносин з Білоруссю.

У Білорусі з серпня тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів. Режим Олександра Лукашенка, який оголосив себе переможцем виборів, але якого не визнає більшість європейських країн, проводить жорстокі репресії щодо учасників акцій.

Ще 2 жовтня Євросоюз офіційно запровадив санкції проти 40 представників режиму Лукашенка, причетних до придушення мирних протестів та фальсифікації президентської виборчої кампанії в Білорусі.

Джерело матеріала
loader
loader