Сенат США подолав вето Трампа і затвердив оборонний бюджет
Сенат США подолав вето Трампа і затвердив оборонний бюджет

Сенат США подолав вето Трампа і затвердив оборонний бюджет

Сенат США подолав вето президента Дональда Трампа на проект оборонного бюджету на 2021 рік у розмірі 740 мільярдів доларів. Він передбачає санкції проти "Північного потоку-2" та допомогу Україні.

За подолання вето Трампа проголосували 80 сенаторів, а 12 - проти. Для подолання вето потрібно було щонайменше 60 голосів, повідомляє телеканал C-Span 2.

Нагадаємо, що раніше вето президента подолала нижня палата Конгресу - Палата представників. 

Слід зауважити, що проєкт оборонного бюджету США на наступний рік з-поміж іншого містить розширені санкції проти російського газогону "Північний потік-2", а також компаній і підрядників, які долучатимуться до його будівництва. До того ж у кошторисі передбачено 250 мільйонів доларів на допомогу Україні, з них 75 мільйонів на системи летального озброєння.

Як повідомлялося, чинний президент США Дональд Трамп підписав проєкт бюджету на 2021 рік в розмірі 2,3 трлн доларів, який включає виділення 900 млрд доларів на підтримку американської економіки в умовах пандемії COVID-19. 

Відео Американський конгрес подолав вето Трампа на оборонний бюджет

Тепер аби він набув чинності, його ще має підтримати сенат. Проєкт оборонного бюджету США на наступний рік з поміж іншого містить розширені санкції проти російського газогону "Північний потік-2", а також компаній і підрядників, які долучатимуться до його будівництва. Крім того в кошторисі передбачено 250 мільйонів доларів на допомогу Україні, з них 75 мільйонів на системи летального озброєння.  

Американський конгрес подолав вето Трампа на оборонний бюджет
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader