З 8 січня навіть супермаркетам заборонять продаж низки базових товарів
З 8 січня навіть супермаркетам заборонять продаж низки базових товарів

З 8 січня навіть супермаркетам заборонять продаж низки базових товарів

На час січневого локдауну Кабмін заборонив торгівлю побутовою хімією та інструментами, одягом, пресою, лампочками, батарейками, дитячими товарами для навчання тощо – навіть у магазинах, робота яких дозволяється у карантин. У Американській торговельній палаті назвали обмеженням прав споживачів та наголосили на нелогічності такого рішення.

Нагадаємо, з 8 по 24 січня 2021 року включно в Україні діятиме суворий карантин. На цей період забороняється торгівля будь-якими товарами, окрім продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення, засобів гігієни та зв'язку, а також кормів, ветеринарних препаратів, насіння, засобів захисту рослин.

Інші товари – лише замовляти з адресною доставкою.

"Навіть в супермаркетах буде заборонено продавати значну частину товарів повсякденного вжитку… Для обмеження доступу відвідувачів до заборонених для реалізації товарів, згідно з рішенням уряду, супермаркети будуть вимушені закривати окремі відділи або забороняти продаж таких товарів безпосередньо при розрахунку на касі", – пояснили в палаті.

Там попередили, що таке рішення може призвести до виникнення конфліктних ситуацій всередині магазинів, крім того, що є прямим обмеженням прав споживачів на придбання необхідної продукції.

"Торговельні заклади є цілісною торговельною одиницею, до того ж єдиною, що здатна задовольнити базові потреби населення в умовах карантину. Обмеження їх асортименту є нелогічним, оскільки споживач, перебуваючи у торговельному закладі, має рівний доступ до всіх товарів", – наголосили в АТП.

Джерело матеріала
loader
loader