В Індії стартувала масштабна вакцинація від коронавірусу
В Індії стартувала масштабна вакцинація від коронавірусу

В Індії стартувала масштабна вакцинація від коронавірусу

За першу добу в Індії мають намір вакцинувати 300 тисяч осіб.

Масштабна вакцинація від коронавірусу стартувала в Індії в суботу, 16 січня. Старт компанії з вакцинації дав прем'єр-міністр країни Нарендра Моді, який зробив щеплення у прямому ефірі.

Про це повідомляє ВВС.

Далі щепили медиків з Індійського інституту з медичних досліджень в Нью-Делі. Там і відбувався процес вакцинації. Упродовж першого дня, планується, що щеплення зроблять 300 600 особам.

"Індія починає найбільшу у світі кампанію з вакцинації", - написав Моді у Twitter.

В Індії першими вакцину отримають медичні працівники, після них поліцейські, військові, муніципальні працівники та інші співробітники, критичних сфер. Наступними на черзі будуть люди старші 50 років і особи з серйозними захворюваннями.

"Хвороба розлучила людей з їхніми родинами, не підпускала матерів до їхніх дітей, а ті, хто помер від хвороби, не могли навіть остаточно попрощатися зі своїми сім'ями", - сказав прем'єр-міністр.

Прем'єр закликав людей навіть після вакцинації не забувати одягати маски і дотримуватися дистанції. Він зазначив, що експерти припускають, що між введеннями двох доз вакцини може пройти майже місяць.

В Індії схвалено дві вакцини - AstraZeneca, яку в країні називають Covishield та індійську Covaxin, яка розробила компанія Bharat Biotech.

Оновлюється...

Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader