До Землі наближається 55-метровий астероїд: чи вплине космічний камінь на планету
До Землі наближається 55-метровий астероїд: чи вплине космічний камінь на планету

До Землі наближається 55-метровий астероїд: чи вплине космічний камінь на планету

У п’ятницю, 22 січня, повз Землю на відстані у близько 384 000 км пролетить 55-метровий астероїд2020 YE5. Наразі астроїд пролітає повз Марс.

Про це заявило Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA), інформує Express.

За даними NASA, швидкість астроїда становить 10,5 км за секунду або 37 800 км за годину. Таким чином космічний камінь може облетіти Землю за всього одну годину. Для порівняння - Місяць обертається навколо Землі за 28 днів.

У NASA зазначили, що не очікують змін в руху астроїда, ані в його впливу на нашу планету.

Нагадаємо, за інформацією Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA), 25 грудня 2020 року повз Землю пролетіли три астероїди. Найбільший із трьох, який має назву 2014 SD224, наблизився до Землі на відстань у 30,6 мільйона кілометрів.

Раніше японський зонд доправив на Землю зразки астероїда Рюгу. Заради цього він подолав 6 мільярдів кілометрів. Капсула з пробами ґрунту приземлилася в Австралії. І її вже передали в тимчасову лабораторію. Після дослідження третину зразків Японія залишить собі, стільки ж передасть міжнародним партнерам, зокрема НАСА. 

Відео Подолав 6 мільярдів кілометрів - японський зонд доправив на Землю зразки астероїда Рюгу

Вантаж із космосу. Японський зонд доправив на Землю зразки астероїда Рюгу. Заради цього він подолав 6 мільярдів кілометрів. Капсула із пробами ґрунту приземлилася в Австралії. І її вже передали в тимчасову лабораторію. Після дослідження третину зразків Японія залишить собі, стільки ж  передасть міжнарожним партнерам, зокрема НАСА.

Подолав 6 мільярдів кілометрів - японський зонд доправив на Землю зразки астероїда Рюгу
ТСН. Ранок
  • Facebook 4
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader