Затримання полковника СБУ на замовному вбивстві: стали відомі подробиці
Затримання полковника СБУ на замовному вбивстві: стали відомі подробиці

Затримання полковника СБУ на замовному вбивстві: стали відомі подробиці

Служба безпеки України попередила замовне вбивство свого співробітника і затримала одного з його організаторів, – чинного працівника СБУ. Про це на брифінгу розповіли начальник слідчого управління Головного слідчого управління СБУ Анатолій Буліч і в.о. начальника відділу Офісу Генерального прокурора Андрій Лисокобилка, передає пресслужбу "СБУ".

 

 

Зазначається, що операція була проведена вчора, 22 січня.

«Вчора Служба безпеки затримала одного з організаторів під час передачі частини коштів. Це була оплата за послуги з підготовки злочину. Затримано співробітника Штабу антитерористичного центру при СБУ за готування до вбивства на замовлення іншого співробітника СБУ», – розповів представник Головного слідчого управління СБУ Анатолій Буліч.

За його словами, збір інформації відбувався тривалий час на етапі досудового розслідування. Слідчі СБУ встановили, що мала місце змова кількох осіб, вони й розробили план вчинення злочину. Організатор підшукав виконавця і запропонував за вбивство 50 тис. доларів. Затримання було проведено  у той момент, коли було достатнього доказів планування злочину.

«Якщо є злочин – ми маємо на нього реагувати. І в даному випадку СБУ спрацювала на випередження. Тож є результат», – підкреслив Буліч.

Він додав, що це провадження не є якимись "розбірками" між співробітниками СБУ, як це намагаються подати окремі зацікавлені особи, а є безпосереднім попередженням вчинення особливо тяжкого злочину. При цьому СБУ вважає, що згадування Президента України у контексті даного затримання є лише бажанням різних сил привернути додаткову увагу до теми та спотворити інформацію.

 

Окремо Анатолій Буліч додав, що також не відповідають дійсності будь-які чутки про те, що нібито хтось втік в наручниках з місця затримання. Представник Офісу Генпрокурора повідомив, що затриманому наразі оголошено про підозру за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28 та ст. 348 Кримінального кодексу України. За його словами, передбачене законом покарання за цими статтями – позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

 

Також сьогодні Шевченківським районним судом міста Києва обрано запобіжний захід підозрюваному –  тримання під вартою без можливості внесення застави. Триває досудове розслідування.

 

Як раніше повідомляв 5.ua, полковника СБУ затримали за підготовку вбивства "правої руки" керівника Служби безпеки України.

 

Джерело матеріала
loader
loader