За вбивство начальника управління внутрішньої безпеки СБУ пропонували 50 тисяч доларів: подробиці замаху
За вбивство начальника управління внутрішньої безпеки СБУ пропонували 50 тисяч доларів: подробиці замаху

За вбивство начальника управління внутрішньої безпеки СБУ пропонували 50 тисяч доларів: подробиці замаху

На начальника управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрія Наумова готувався замах на вбивство. Організатор готовий був заплатити за це 50 тисяч доларів. У змові були кілька осіб, зокрема чинний офіцер СБУ, якого вже затримали.

"Кримінальне провадження не є якимись розбірками між співробітниками СБУ, а безпосереднім запобіганням вчиненню тяжкого злочину. У справі не йдеться про якийсь ефемерний перерозподіл сфер впливу або фінансових потоків, як пишуть у ЗМІ", - сказав у суботу, 23 січня, під час брифінгу начальник слідчого управління ГСУ СБУ Анатолій Буліч, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

Затримання причетного до замаху на вбивство відбулося в п’ятницю, 22 січня.

"Вчора проведено слідчо-оперативні заходи щодо припинення злочину, а саме – попереджено вбивство співробітника спецслужби. Наразі затримано одного діючого працівника СБУ", - ідеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки України.

Пресслужба СБУ: Служба безпеки України приділяє окрему увагу системній протидії порушенням закону та проявам корупції,...

Опубліковано Служба безпеки України Субота, 23 січня 2021 р.

"22 січня СБУ провела резонансне затримання. Затримано співробітника штабу антитерористичного центру при СБУ за підготовку вбивства на замовлення іншого співробітника СБУ - співробітника головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова", - уточнив начальник слідчого управління.

Вирішується питання обрання запобіжного заходу затриманому.

"Збір даних відбувався протягом тривалого часу. Слідчі СБУ встановили, що мала місце змова кількох осіб, ними був розроблений чіткий план скоєння злочину, організатор для цього підшукував виконавця і запропонував за виконання зазначеного злочину 50 тисяч доларів. Учора СБУ затримала одного з організаторів під час передавання частини коштів. Це була оплата підготовки до вчинення злочину", - сказав Буліч.

Він наголосив, що не відповідає дійсності інформація про те, що нібито хтось втік у наручниках з місця затримання.

"Очевидно, що різні сили намагаються використати цю ситуацію на свою користь, створити фейкову мильну бульбашку, намагаються "підв'язати" до цієї історії президента України, - сказав Буліч. - Якщо є злочин, ми повинні на нього реагувати. В цьому випадку СБУ спрацювала на випередження. Ми зробили головне - попередили скоєння злочину".

"Дії затриманої особи кваліфіковані за ч.1 ст.14, ч.2 ст.28 і ст.348 Кримінального кодексу України (посягання на життя співробітника правоохоронного органу), слідчим при узгодженні з прокурором зазначеній особі оголошено про підозру", - зазначив начальник відділу Офісу генпрокурора Андрій Лисокобилка.

Зазначимо, раніше головний редактор "Цензор.Нет" Юрій Бутусов повідомив із посиланням на свої джерела, що полковник "Альфи" СБУ Андрій Расюк затриманий за підозрою в підготуванні до вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, а замовником нібито став ексзаступник голови спецслужби Дмитро Нескоромний. Його оголосили в розшук.

Автор:
Ігор Бережанський
Джерело матеріала
loader
loader