В Іспанії сталася серія землетрусів
В Іспанії сталася серія землетрусів

В Іспанії сталася серія землетрусів

У вівторок ввечері, 26 січня, в районі іспанського міста Гранада сталася серія землетрусів. Магнітуда декількох підземних поштовхів перевищувала чотири бали за школою Ріхтера. Найпотужніші землетруси були зафіксовані в районі Кульяр-Вега (магнітуда 4,2) і Санта-Фе (4 і 4,3).

Про це свідчать дані Європейсько-Середземноморського сейсмологічного центру (EMSC).

#TerremotoGranada

Granadinos be like:pic.twitter.com/yh8YolS0Wg

— Pablo Carmor (@Chico_fabuloso) January 26, 2021

Horrible #TerremotoGranada
pic.twitter.com/YS5lTIjrAS

— Meteo_Tenerife❄️ (@tenerife_meteo) January 26, 2021

Своєю чергою, прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес на своїй сторінці у Twitter закликав людей зберігати спокій.

"Кілька землетрусів потрясли Гранаду знову сьогодні вночі... Зараз треба зберігати спокій і дотримуватися вказівок екстрених служб. Будемо вірити, що скоро все повернеться в норму", - написав він.

Нагадаємо, що проти ночі 24 січня біля берегів Чилі стався землетрусмагнітудою 7,0. Осередок поштовхів залягав на глибині 40 км. Епіцентр явища розташовувався за 1328 км на південний схід від міста Пунта-Аренас, де проживають близько 117 тисяч людей. 

Відео Аргентинці оговтуються після потужного землетрусу

Підземні поштовхи магнітудою майже 6,5 балів викликали паніку серед місцевого населення. Сильні афтершоки відчувалися ще кілька годин поспіль. Епіцентр знаходився на глибині усього 20 кілометрів неподалік міста Посіто, що у центрально-західній частині країни. Через поштовхи майже по усій провінції відключили світло. Люди у паніці вибігали зі своїх будинків. Повідомлень про жертв немає. Мешканці сусідньої Чилі розповідають, що відголоски землетрусу докотилися й до них.    

Аргентинці оговтуються після потужного землетрусу
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader