Влада Москви готується до акцій на підтримку Навального: у центрі зачинять магазини і кафе
Влада Москви готується до акцій на підтримку Навального: у центрі зачинять магазини і кафе

Влада Москви готується до акцій на підтримку Навального: у центрі зачинять магазини і кафе

Перші акції протесту пройшли минулої неділі \ фото REUTERS

Московська влада рекомендувала закрити магазини і кафе в центрі міста 31 січня у зв'язку з акціями на підтримку опозиційного політика Олексія Навального.

Про це повідомив заступник мера столиці Олексій Немерюк, пише РБК. Немерюк підкреслив, що міра носить рекомендаційний характер. За його словами, ГУМ, ЦУМ і торговий центр "Охотний ряд" ухвалили рішення закритися в цей день за власною ініціативою.

"У їхньому рішенні немає нічого надприродного", враховуючи, що влада не проводила жодної спеціальної наради з представниками підприємств громадського харчування. Компенсацій і якихось послаблень за це абсолютно не передбачено", - сказав він.

Рекомендації про закриття передбачені для тих закладів, які перебуваю в радіусі ста метрів від Луб'янки. Після 19:00 вони зможуть відновити роботу.

Акції на підтримку Навального: деталі

  • Прихильники російського опозиційного політика Олексія Навального запланували в неділю 31 січня провести акції на центральних площах 53 російських міст. Початок мітингів о 12: 00.
  • У Москві прихильники опозиціонера планують зібратися на Старій площі, а також на Луб'янській площі, де розташована штаб-квартира ФСБ.
  • 23 січня в російських містах пройшли перші після повернення Навального в РФ акції протесту. Найбільші акції проходили у Петербурзі та Москві. Там, за різними оцінками, зібралося до 40 тис. осіб. Щоб перешкодити протестам, на вулиці вивели ОМОН і Росгвардію, підтягнули бронетехніку і навіть блокували зв'язок. У містах жорстоко затримували людей, застосовуючи до них силу.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: УНІАН

Теги за темою
Москва
Джерело матеріала
loader
loader