Москва готується до акцій у підтримку Навального: в центрі закривають магазини і кафе
Москва готується до акцій у підтримку Навального: в центрі закривають магазини і кафе

Москва готується до акцій у підтримку Навального: в центрі закривають магазини і кафе

Московська влада радить закрити магазини і кафе в центрі 31 січня у зв'язку з акціями на підтримку опозиціонера Олексія Навального. 

Про це повідомив заступник мера столиці Олексій Немерюк, пише РБК.

Неменюк наголосив, що це носить рекомендаційний характер. За його словами, ГУМ, ЦУМ і торговий центр "Охотний ряд" ухвалили рішення закритися в цей день за власною ініціативою.

"У їхньому рішенні "немає нічого надприродного", враховуючи, що влада не проводила жодної спеціальної наради з представниками підприємств громадського харчування. Компенсацій і якихось послаблень за це абсолютно не передбачено", - наголосив він.

Рекомендації про закриття передбачені для тих закладів, які перебуваю в радіусі ста метрів від Луб'янки. Після 19:00 вони зможуть відновити роботу. 

Як повідомлялося, прихильники російського опозиційного політика Олексія Навального планують знову провести мітинги на його підтримку. Акції заплановані на неділю, 31 січня у 53 російських містах. Початок мітингів о 12:00. Розпочнуться вони на центральних площах міст. Зокрема, в Москві прихильники опозиціонер планують зібратися на Старій площі, а також на Луб'янській площі, де розташована штаб-квартира ФСБ. 

Нагадаємо, у російських місстах 23 січня відбулися акції на підтримку Олексія Навального. Найбільші акції відбувалися в Петербурзі та Москві. Там, за різними оцінками, зібралося до 40 тисяч людей. Аби завадити протестам, на вулиці вивели ОМОН та Росгвардію, підтягнули бронетехніку і навіть блокували зв'язок. У містах жорстоко затримували людей, застосовуючи до них силу. 

Відео ЄС розгляне санкції проти Росії за розгін протестів на підтримку Навального

Санкції за розгін протестів у Росії сьогодні розглянуть у Брюсселі. Європейський союз обговорюватиме обмеження проти причетних до масових затримань минулих вихідних. Відпустити з-за ґрат тих, хто вийшов вимагати звільнення з тюрми опозиціонера Олексія Навального, вимагає глава німецького МЗС. Нині у Росії тривають суди над учасниками мітингів, які провели у 137 містах, - ті отримують штрафи та адміністративні арешти.    

ЄС розгляне санкції проти Росії за розгін протестів на підтримку Навального
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Тетяна Курпіта
Джерело матеріала
loader
loader