Рекорд зі свавілля: Кулеба відреагував на ув'язнення Навального та масові затримання у РФ
Рекорд зі свавілля: Кулеба відреагував на ув'язнення Навального та масові затримання у РФ

Рекорд зі свавілля: Кулеба відреагував на ув'язнення Навального та масові затримання у РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про "рекорд" свавілля російської влади на тлі ув'язнення опозиціонера Олексія Навального та масових затримань мирних протестувальників у містах РФ.

Про це він висловився у своєму мікроблозі у Twitter.

"Отруєння, потім ув’язнення Навального - це новий "рекорд" свавілля російської влади, - написав очільник українського МЗС. - Росія явно не хоче сама поважати права людини та свободи".

Кулеба вважає, що завданням міжнародного співтовариства є "змусити Росію" поважати права і свободи людини.

Отруєння, потім ув’язнення Навального - це новий «рекорд» свавілля російської влади на тлі масових затримань мирних протестувальників у містах РФ. Росія явно не хоче сама поважати права людини та свободи. Значить Росію потрібно змусити їх поважати. Це задача міжн. співтовариства.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) February 2, 2021

Нагадаємо, що 2 лютого суд у Москві ухвалив рішення про заміну Олексію Навальному умовного терміну на реальний: 3,5 року колонії загального режиму, за вироком, винесеним ще 2014 року. З урахуванням року, проведеного під домашнім арештом, Олексій Навальний проведе в колонії 2,5 року. 

Після цього у російській столиці почалася нова хвиля протестів, під час якої силовики затримали щонайменше 918 осіб. Відомо, що Навального після вступу вироку суду в силу етапують в одну з колоній центрального федерального округу Росії. 

Олексій Навальний повернувся до Росії 17 січня з Берліна, де лікувався після отруєння "Новачком". Його літак, який мав прибути до "Внуково", перенаправили в аеропорт "Шереметьєво", де політика затримали.

Напередодні, 13 січня, в РФ опозиціонера оголосили в розшук через справу 6-річної давнини. Його звинуватили у тому, що він нібито витратив на особисті цілі частину з 588 мільйонів рублів, які зібрали на пожертву для "Фонду боротьби з корупцією".

Судове засідання у справі Навального відбулося 18 січня. Його залишили під арештом на 30 діб у СІЗО "Матроська тиша". 

На тлі цього 31 січня тисячі людей в різних містах Росії вийшли на підтримку Навального. Їх оточували щільні кордони озброєного електрошокерами ОМОНу. Людей хапали і тягли в автозаки незалежно від віку. Число затриманих тоді перевищило п'ять тисяч осіб.

Відео Суд відправив Олексія Навального в колонію на 2,5 роки

Реальний термін замість умовного та 2,5 роки колонії - Олексія Навального запроторюють за ґрати. Московський міський суд вирішив - опозиціонер порушив умови договору. Дарма, що після отруєння перебував на лікуванні в Німеччині й зустрітися з працівником Служби виконання покарань просто фізично не міг. Сьогоднішнє засідання - це перегляд так званої "справи Ів Роше" ще шестирічної давності, за якою Олексія Навального і його брата визнали винними в шахрайстві та відмиванні грошей. Подробиці – далі.    

Суд відправив Олексія Навального в колонію на 2,5 роки
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Джерело матеріала
loader
loader