У скороченому варіанті і без дебатів: стало відомо, про що йшлося на черговому засіданні ТКГ щодо Донбасу
У скороченому варіанті і без дебатів: стало відомо, про що йшлося на черговому засіданні ТКГ щодо Донбасу

У скороченому варіанті і без дебатів: стало відомо, про що йшлося на черговому засіданні ТКГ щодо Донбасу

У середу, 3 лютого, відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо врегулювання конфлікту на Донбасі на рівні глав делегацій в режимі відеоконференції. Воно пройшло у скороченому варіанті.

Про це повідомляється на сторінці української делегація для участі у ТКГ у Facebook.

"Сторони заслухали звіти координаторів робочих підгруп. Дебати не проводилися у зв’язку з особистими обставинами спецпредставника глави ОБСЄ пані Хайді Ґрау. Замість неї засідання проводив її заступник пан Ремі Дюфло. Українська делегація висловлює свої щирі співчуття спецпредставнику глави ОБСЄ пані Х. Ґрау у зв’язку із особистою втратою", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у цілому консультації відбуваються в робочому режимі.

Українська делегація продовжує зосереджувати зусилля на реалізації наступних заходів:

  • збереження режиму припинення вогню;
  • безперешкодний доступ МКЧХ та інших міжнародних гуманітарних організацій до утримуваних осіб;
  • звільнення утримуваних осіб;
  • розблокування російською стороною роботи КПВВ;
  • фіналізація домовленості щодо 19 ділянок розмінування;
  • фіналізація домовленості щодо чотирьох нових ділянок розведення;
  • забезпечення вільного та безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї території України.

"Українська делегація підкреслює, що основні технічні умови, необхідні для відновлення повноцінної роботи КПВВ "Щастя" та "Золоте", будуть виконані урядом України ініціативно. Мова йде, зокрема, про надання урядом України автобусів-човників, що мають перевозити пасажирів через лінію розмежування та матеріального та технічного забезпечення їхньої роботи", - йдеться у повідомленні.

Також продовжується обговорення технічних умов відновлення ремонтних робіт на ГРС у прифронтовій Мар’їнці Донецької області, про яке сторони домовилися на попередніх зустрічах.

"Українська сторона стурбована невирішеністю питання доступу інспекції МАГАТЕ на тимчасово окуповані території ОРДЛОУ, відповідно до запиту, який надіслало керівництво організації наприкінці минулого року", - резюмується в повідомленні.

Нагадаємо, що Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй у четвер, 11 лютого, проведе засідання щодо виконання Мінських угод. Обговорення ініціювала Російська Федерація.

Відео Реалізація домовленостей ТКГ відбудеться в наступному році

Чотири ділянки розведення сил та майже два десятки місць розмінування на Донбасі. Реалізація цих домовленостей Тристоронньої контактної групи відбудеться вже в наступному році. Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Але коли саме це станеться - не поточнив. Про такі кроки домовилися на засіданні ТКГ ще наприкінці серпня. Ідеться про розведення військ на трьох ділянках у Луганській області - це Слов'яносербськ, Петрівка та Нижньотепле й іще одній у Донецькій - поблизу села Григорівка.    

Реалізація домовленостей ТКГ відбудеться в наступному році
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader