Лукашенко назвав умови, за яких він відійде від влади
Лукашенко назвав умови, за яких він відійде від влади

Лукашенко назвав умови, за яких він відійде від влади

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висунув нові умови відходу від влади. Перша – мир і жодних протестів, друга – гарантії безпеки для своїх прихильників. Про це він заявив на так званих Всебілоруських народних зборах, передає "5 канал".

Лукашенко відзначив, що піде у відставку після зміни Конституції та низки інших законів. Проєкт Основного закону обіцяє представити вже до кінця цього року, а на початку 2022-го – винести на референдум. 

"Головна моя умова виходу з влади: у країні мир, порядок, жодних протестних дій, висловлювати думку – в рамках закону. Друга умова. Якщо станеться так, що до влади прийдуть не "ті", то другим пунктом запишемо, що жоден волос з прихильнків чинного президента впасти не може", – заявив Лукашенко.

Із промовою Лукашенко виступав майже 4 години. У ній він вкотре звинуватив Захід у нападі на вільну Білорусь та невдалій спробі здійснити кольорову революцію. 

Лукашенко також запропонував зробити Всебілоруські народні збори конституційним органом, для, як було сказано, передачі влади людям. Хоча участь у них беруть переважно чиновники, депутати і представники провладних громадських організацій. Загалом 2 700 делегатів. 

Опозиція зібрання не визнає та назвала його спробою Лукашенка узаконити свій режим. 

Тим часом видання "Коммерсант" дізналося: наприкінці лютого Олександр Лукашенко планує зустрітися в Сочі з Володимиром Путіним. Зокрема, для обговорення нового кредиту для Білорусі на 3 мільярди доларів. 

Нагадаємо, що раніше Лукашенко особисто підтвердив, що це він віддав наказ розігнати усіх протестувальників під час одного з традиційних маршів, які проходять в Білорусі. 

Джерело матеріала
loader
loader