Польські прикордонники затримали 42 українців, які їхали на роботу за фальшивими документами
Польські прикордонники затримали 42 українців, які їхали на роботу за фальшивими документами

Польські прикордонники затримали 42 українців, які їхали на роботу за фальшивими документами

Українці мали фальшиві дозволи на роботу в Польщі
Фото з відкритих джерел

Заробітчани зізнались, що за підроблені документи вони заплатити від 150 до 200 євро

У Польщі, на пункті пропуску в Медиці, прикордонники затримали 42 українців та 58 громадян Молдови, котрі намагались в`їхати у країну за підробленими документами.

Про це повідомляє Straż Granicznа.

Відомо, що заробітчани із України та Молдови  їхали у польське місто Лодзь. Там вони нібито повинні були працювали в готелях та на складах. Проте після перевірки польські прикордонники встановили, що їхні запрошення на роботу - фальшиві.

Згодом заробітчани зізнались, що за підроблені документи вони заплатити від 150 до 200 євро. Частина із затриманих планували залишитись на роботі в Польщі, інші - поїхати на заробітки у Західну Європу.

«Оскільки метою їхнього приїзду мала бути праця в Польщі, вони також показали заяви про доручення праці. Перевірка їх показала, що заяви були цілковито підроблені. На основі цих документів вони мали працювати обслуговуючим персоналом у готелях та працівниками складів в околицях Лодзі і на заході Польщі. Іноземці зізналися у використанні підроблених документів, стверджуючи, що це для них була перепустка на в’їзд до країн Європейського Союзу», - сказала майор Ельжбєта Пікор, речниця Бескидського відділу прикордонної служби.

Правопорушники добровільно погодилися на шість місяців позбавлення волі з відтермінуванням на два роки. Усіх заробітчан повернули в Україну. Суд у Польщі також ухвалить рішення щодо заборони їм на в'їзд до країн Шенгенської зони. 

Прикордонники повернули їх до України. Це була найчисельніша група людей з підробленими документами, затримана впродовж останніх років.

До слова, днями кіберполіція викрила організовану групу, що виготовляла та збувала підроблені водійські посвідчення. Фігуранти в інтернеті приймали заявки на виготовлення посвідчень водія європейського зразка.

Опитування
Джерело матеріала
loader
loader