В Японії викинуть частину вакцин Pfizer через брак шприців
В Японії викинуть частину вакцин Pfizer через брак шприців

В Японії викинуть частину вакцин Pfizer через брак шприців

Японським медикам доведеться викинути частину вакцини від коронавірусу виробництва американської фармацевтичної компанії Pfizer через відсутність достатньої кількості спеціалізованих шприців.

Про це повідомив генеральний секретар кабінету міністрів Японії Кацунобу Като, пише Reuters.

У кожному флаконі з вакциною Pfizer міститься шість доз препарату, а витягти шосту дозу можна тільки за допомогою спеціалізованого шприца. Використання звичайного шприца дозволяє викачати лише п'ять доз вакцини:

"Що залишається - у флаконах частина препарату, доведеться викидати", - визнав Като.

Закупити необхідне число особливих шприців нелегко, але влада веде переговори з декількома виробниками: "Ми все ще намагаємося закупити потрібні для вилучення шостої дози шприци", - запевнив Като.

У січні влада Японії підписали контракт з Pfizer на закупівлю 144 млн доз вакцини, що досить для 72 млн осіб. Якщо в Японії зможуть використовувати кожен флакон лише на п'ять доз, це дозволить прищепити вакциною 60 млн людей, тоді як влада раніше заявляла, що доз вакцини вистачить на 72 млн людей.

Нагадаємо, що вакцину від коронавірусу AstraZenecaподали на реєстрацію в Україні. Британсько-шведська вакцина з дня на день має надійти в Україну.

Відео Новини України: Степанов звинуватив НАБУ у зриві вакцинації проти коронавірусу

Міністр охорони здоров'я звинуватив Національне антикорупційне бюро у зриві вакцинації проти коронавірусу. Більше того - за твердженням Максима Степанова - НАБУ своїми діями схиляє Україну до купівлі російської вакцини. Раніше урядовці обіцяли розпочати вакцинацію від учора. А минулого тижня бюро відкрило кримінальне провадження, що стосується закупівлі вакцин за завищеними цінами. Тепер, за словами Степанова, воно вимагає від нього надати всю інформацію про усі перемовини із виробниками вакцин від COVID-19.

Новини України: Степанов звинуватив НАБУ у зриві вакцинації проти коронавірусу
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Автор:
Яна Коваль
Джерело матеріала
loader
loader