У Франції створили маску, яка знищує коронавірус
У Франції створили маску, яка знищує коронавірус

У Франції створили маску, яка знищує коронавірус

Французька компанія BioSerenity заявила про створення одноразової захисної маски, яка здатна "знищувати" будь-які віруси, що передаються повітряно-крапельним шляхом, зокрема й COVID-19.

Про це повідомляє телеканал BFMTV.

Зазначається, що над розробкою працювали, зокрема, дослідники з Лілльського університету, Національного інституту охорони здоров’я та медичних досліджень Inserm та Національного центру наукових досліджень Франції. 

З-поміж чотирьох шарів маска має спеціальний "фільтрувальний та дезінфекуючий" текстильний шар, який нейтралізує віруси завдяки молекулам циклодекстрину і четвертинного аміаку. Носити її рекомендують впродовж чотирьох годин.

"Дослідження показали зниження вірусу на 99,9% всього за 5 хвилин і на 99,96% за 2 години", - наголосив професор з Лілльського університету Ніколас Бланчемен.

Вартість цього засобу індивідуального захисту оцінили в 1,49 євро (50 гривень). За даними компанії, вона доступна для замовлень від 16 лютого. 

У компанії додали, що очікують 22 лютого сертифікацію "хірургічної версії" виробу, її вартість сягне 0,44 євро (близько 15 гривень).

Раніше у турецькому університеті Улудаг розробили назальний спрей, який може вбити COVID-19 всього за одну хвилину.

Відео Італійці розробили браслет для хворих на COVID-19, який буде стежити за температурою та рівнем кисню

В італійському місті Ареццо тестують браслет для пацієнтів з коронавірусом, які лікуються вдома. Пристрій цілодобово моніторить основні показники: пульс, тиск, температуру та рівень кисню. Усі дані передає у місцеву службу невідкладної допомоги. У випадку, якщо стан хворого різко погіршиться, йому навіть не потрібно викликати швидку – бригада медиків приїде на отриманий сигнал небезпеки. Наразі тестують 200 браслетів. Згодом сподіваються розширити програму і таким чином зменшити тиск на місцевих лікарів.  

Італійці розробили браслет для хворих на COVID-19, який буде стежити за температурою та рівнем кисню
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Джерело матеріала
loader
loader