Крим, і окремі райони Донбасу перетворені Росією на одну велику в’язницю "Ізоляція" - Резніков
Крим, і окремі райони Донбасу перетворені Росією на одну велику в’язницю "Ізоляція" - Резніков

Крим, і окремі райони Донбасу перетворені Росією на одну велику в’язницю "Ізоляція" - Резніков

Під приводом епідемії COVID-19, Росія блокує рух через КПВВ, як на Донбасі, так і в Криму. При цьому всі КПВВ на підконтрольній Уряду частині України працюють у штатному режимі. 

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков під час брифінгу для держав-членів ООН. 

При цьому, за його словами, рух через неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону на Донбасі не припиняється, яку і російських регіонів з Кримом.

"Якщо у 2019 році було зафіксовано 16,5 млн. перетинів КПВВ, то у 2020 р. – тільки 3,5 млн. Причому з березня по грудень – лише 500 тис. Падіння порівняно з аналогічним періодом 2019 року – у 27 разів", - зазначив Олексій Резніков

При цьому, за його словами, не дивлячись на блокаду сполучення з вільною територією України, на окупованій Росією частині Донбасу зараз спостерігається найвища у світі летальність від COVID-19. 

"Підкреслюю – найвища у світі. У листопаді-грудні 2020 р. цей показник складав 11%. Гинув кожен 9 з тих, кому встановлювали діагноз COVID-19. На КПВВ в Криму російськи силові структури відбирають у людей ліки, хоча на тимчасово окупованому півострові великий дефіцит.
Росія позбавляє людей прав і свобод, засобів до існування, медичної допомоги, розриває зв’язки, натомість нав’язує свої паспорти. І люди змушені їх брати, щоб вижити", - заявив віцепрем’єр. 

Олексій Резніков нагадав, що близько 400 тис осіб пройшли примусову російську паспортизацію в окупованих районах Донбасу. В Криму примусова паспортизація є тотальною, вона торкнулася близько 2,5 млн громадян України. Щоб зменшити частку етнічних українців та корінного народу Криму – кримських татар, за час окупації на півострів завезено понад 500 тис осіб з РФ. За час тимчасової окупації вже відбулася заміна близько 25% населення.

Як повідомлялося, в грудні в інтерв’ю ТСН.ua ОлексійРезніков говорив, що близько 300 тис. українців пройшли через примусову російську паспортизацію, якщо говорити про окуповані Донеччину з Луганщиною. Щодо Криму — там цифри сягали 2 млн.

Відео Олексій Резніков заявив, що українська влада не буде відходити від Мінських угод

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у студії суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" заявив, що Україна не буде і не планує відходити від Мінських угод.

Олексій Резніков заявив, що українська влада не буде відходити від Мінських угод
Право на владу
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Христина Зеленюк
Джерело матеріала
loader
loader