Масові протести в Єревані: одні вимагають відставки Пашиняна, інші - вийшли на його підтримку
Масові протести в Єревані: одні вимагають відставки Пашиняна, інші - вийшли на його підтримку

Масові протести в Єревані: одні вимагають відставки Пашиняна, інші - вийшли на його підтримку

У вірменському Єревані сотні людей вимагають відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна.

Про це повідомляє Спутник.Армения в Telegram-каналі. 

Люди вийшли на вулиці міста на тлі заяви глави уряду про спробу військового перевороту в країні. Таку думку Пашинян висловив після того, як Генштаб Збройних сил зажадав відставки не тільки прем'єр-міністра, але і всього уряду після звільнення їхнього першого заступника начальника Тирана Хачатряна.

Напередодні протестувальники йшли маршем до університетів, нині - перекривають вулиці. Члени опозиційного "Руху за порятунок Вітчизни" заздалегідь не оголошують місце і час акцій непокори.

Своєю чергою, правоохоронці оголосили, що перекриття вулиць не відповідають законодавству, а тому закликають учасників акцій розблокувати рух.

Слід зауважити, що на площі Республіки в Єревані зібралися прихильники прем'єра Пашиняна. Під час виступу перед людьми він заяив, що "процес спроби військового перевороту вже під нашим контролем".

До слова, російське МЗС події в Єревані назвали "внутрішньою справою Вірменії". Будь-яких деталей до сказаного у зовнішньополітичному відомстві не додали.

Як повідомлялося, у Вірменії відбувалися масові протести, організовані опозицією з вимогою відставки Пашиняна. Мітингувальники звинувачують його в відповідальності за поразку в нещодавньому збройному протистоянні з Азербайджаном за контроль за Нагірний Карабах та у нинішній економічній кризі в країні. Президенти Росії, Азербайджану і прем'єр-міністр Вірменії підписали заяву, згідно з яким від 10 листопада 2020 року оголошується проповне припинення вогню і всіх військових дій в Нагірному Карабасі. Підрозділи збройних сил Азербайджану і Вірменії зупиняються на займаних позиціях.

Відео Через поразку у війні за Нагірний Карабах у Вірменії вимагають відставки прем'єр-міністра

Акції протесту оновилися у Вірменії. Сьогодні опівдні сплив ультиматум, який у суботу опозиція оголосила прем'єр-міністру. Вимагають його відставки через поразку у війні з Азербайджаном за Нагірний Карабах. Протестувальники зібралися в центрі Єревану, намагаються перекрити рух транспорту. Вже почалися й затримання. Опозиція анонсувала мітинги по всій країні.  

Через поразку у війні за Нагірний Карабах у Вірменії вимагають відставки прем'єр-міністра
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Капнік
Джерело матеріала
loader
loader