Як у "Слузі народу" відреагували на припинення фінансування – включення
Як у "Слузі народу" відреагували на припинення фінансування – включення

Як у "Слузі народу" відреагували на припинення фінансування – включення

Слуг народу більше не фінансує держава. Тимчасово. Так вирішило Національне агентство з питань запобігання корупції через кримінальні порушення, які виявили у звітах партії. Серед них – підробка документів. Крім того, декому закидають зловживання службовим становищем, а ще привласнення та розтрату майна. Надвечір фракція збиралася на засідання. Зараз воно вже завершене. Про що говорили, розповіла кореспондентка "5 каналу" Олена Рибінська.

Журналісти очікували відповіді щодо рішення НАЗК про тимчасове призупинення фінансування. Вийшов керівник фракції Давид Арахамія, він сказав, що поки невідомо за що саме було призупинено фінансування. З того, що нам стало відомо сайті НАЗК –  це не прозоре фінансування.

"Ми знаємо, що НАЗК дуже ретельно слідкує за питанням фінансування партії. Якщо ви пам'ятаєте декілька місяців тому вони мали такі ж претензії до партії "Голос". І там теж вирішувалась ця процедура довго. У НАЗК багато роз'яснень, основна причина насправді в складному процесі приведення це до стандартів НАЗК", – повідомив керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Крім цього, проводять аналіз зауважень, які нині надало Національне агентство з питань запобігання корупції. Про це повідомив голова партії Олександр Корнієнко.

"Наразі ми з’ясовуємо підстави призупинення державного фінансування партії та аналізуємо зауваження Національного агентства з питань запобігання корупції. Впевнені, що після проведення ретельного аналізу, надання необхідних пояснень та усунення можливих порушень у звіті фінансування буде відновлено", –  зауважив він.

Як повідомляв 5.UA, наприкінці лютого 2021 року стало відомо, що кожен місяць в інтересах партії "Слуга народу" на рахунок американських лобістів Finsbury Glover Hering перераховується 50 тисяч доларів. За це компанія має надавати "стратегічне консультування та підтримку", зокрема, "Слузі народу" – з метою "налагодження відносин України зі Сполученими Штатами та країнами ЄС". У керівництві партії та фракції стверджують, що безпосередньо "Слуга народу" не наймала лобістів. Контракт із лобістами в лютому 2021 року підписала громадська організація, засновниками якої є помічники депутатів від "Слуги народу".

Водночас керівництво "Слуги народу" не змогло пояснити, хто щомісячно сплачує 50 тисяч доларів.

Джерело матеріала
loader
loader