На порозі "червоної" зони: у Вінниці розгортають додаткові реанімаційні ліжка для пацієнтів з COVID-19
На порозі "червоної" зони: у Вінниці розгортають додаткові реанімаційні ліжка для пацієнтів з COVID-19

На порозі "червоної" зони: у Вінниці розгортають додаткові реанімаційні ліжка для пацієнтів з COVID-19

У Вінниці розгортають додаткові реанімаційні ліжка дляінфікованих коронавірусом пацієнтів. 

Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов.

"Для надання інтенсивної допомоги пацієнтам з важким перебігом створюємо шість повноцінних робочих місць реанімації у міській клінічній лікарні №3 та першому пологовому будинку - по три у кожному закладі", - повідомив він.

За його словами, йдеться про ліжка, які оснащені апаратом ШВЛ, модульним монітором пацієнта та шприцевими насосами. Такі призначені для хворих COVID-19, які перебувають у важкому стані.

Наразі у стаціонарах міських закладах є 585 ліжок для інфікованих, а також влаштовано 544 кисневі точки. Найбільш завантажені – міські лікарні №3 та №1, Вінницька клінічна багатопрофільна лікарня, а аткож пологовий будинок №1.

Своєю чергою, директор департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради Олександр Шиш наголошує, що область стоїть на порозі "червоної" зони карантину. "Наразі у Вінниці фіксуємо стрімке зростання виявлення нових випадків: 4573 випадки на сто тисяч населення. Щодо навантаженості на систему охорони здоров'я, то у місті відбувся суттєвий стрибок протягом лютого. Навантаження на систему охорони здоров'я виросло вдвічі", - заявив він. 

Слді зауважити, що від початку пандемії у Вінниці лабораторно підтверджено 17 229 випадків інфікування коронавірусом. За минулу добу в області додалося 303 хворих. В області за останній 24 години - 598 випадків зараження. 

Як повідомлялося, у понеділок, 1 березня 2021 року, в Україні зафіксували 4 285 нових випадків коронавірусу, 68 смертей (усього — 26 050), а також 1 701 людину, яка одужала (від початку пандемії — 1 171 724). Кількість інфікованих суттєво перевищила кількість одужалих. 

Відео Новини України: Максима Степанова прищепили від COVID-19

Вакцинувався сам і радить іншим. Міністра охорони здоров'я щепили від коронавірусу. Свою першу дозу індійського "Ковішилда" Максим Степанов отримав під час інспекції Олександрівської лікарні. Як усе пройшло - бачила ТСН.    

Новини України: Максима Степанова прищепили від COVID-19
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Джерело матеріала
loader
loader