ЄС продовжує санкції: Росію визнали стороною конфлікту на Донбасі, а не посередником
ЄС продовжує санкції: Росію визнали стороною конфлікту на Донбасі, а не посередником

ЄС продовжує санкції: Росію визнали стороною конфлікту на Донбасі, а не посередником

Санкції ЄС проти РФ залишаться в силі до тих пір, поки не будуть реалізовані Мінські угоди. Про це заявив президент Європейської ради Шарль Мішель під час спільного з президентом України Володимиром Зеленським брифінгу в Луганській області.

"Під час мого першого візиту на схід України з президентом України Зеленським я висловив беззастережну підтримку ЄС суверенітету і територіальної цілісності країни. Ганебна реальність така, що люди продовжують помирати тут і стикаються з жахливими наслідками конфлікту. Єдиний шлях вперед – це повне виконання Мінських угод. Санкції ЄС проти Росії залишаться в силі до тих пір, поки їх реалізація не стане реальністю", – сказав Шарль Мішель.

Він також зазначив, що Росія є стороною конфлікту на Донбасі, а не посередником для його вирішення. Крім того, президент Європейської ради і президент України закликали до повного відкриття всіх контрольних пунктів в'їзду/виїзду.

"Це життєво важливо для підтримки зв'язків між людьми і надання послуг через лінію дотику", – пояснив Мішель.

Президент Євроради додав, що вражений важливою роботою СММ ОБСЄ, подякувавши партнерам ЄС, разом з якими ЄС підтримує населення, яке постраждало від конфлікту.

"ЄС працює над новими пропускними пунктами і розмінуванням, а також підсилює допомогу СММ ОБСЄ, щоб вона повністю виконувала свій мандат", – підкреслив Шарль Мішель.

Раніше стало відомо, що ЄС запроваджує санкції проти високопоставлених російських державних чиновників за ув'язнення критика Кремля Олексія Навального.

Джерело матеріала
loader
loader